avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere, Inselaciune, Fals in declaratii, Uz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere, Inselaciune, Fals in declaratii, Uz de fals.

Buna ziua. Ce sanse am sa primesc daune morale, si ce risca cel ce o sa il numim ,,partener" in aceasta relatare?
Impreuna cu partenerul am cumparat o casa cu un teren in suprafata de 2000 m2 in 2008. Actele de vanzare cumparare au fost intocmite pe numele lui, urmand ca dupa aceea sa se parceleze in 2 terenuri a cate 1000 m2 fiecare si eu sa primesc terenul fara casa prin contract de vanzare cuparare, plus conditia ca eu sa am dreptul sa folosesc jumatate din casa timp de 5 ani. In acest sens partenerul mi-a facut o procura cu drepturi depline pentru a putea locui acolo. Ulterior acesta nu a mai recunoscut faptul ca am cumparat impreuna, ca avem o intelegere si m-a actionat in instanta pentru evacuare din casa (eu intre timp m-am mutat in casa cu familia). Procura a fost de asemenea si ea anulata. Eu la randul meu l-am actionat si eu in instanta pentru recunoasterea dreptului de coproprieter. Dupa mai multe infatisari si dupa ce acesta a depus in instanta in procesul intentat de mine o declaratie prin care aducea la cunostinta instantei ca nu avem nici o intelegere si nu am participat cu nici o suma de bani la achizitionarea imobiluli mai sus mentionat, totodata motivand faptul ca locuiesc acolo prin bunavointa lui in schimbul a mici servicii si ca m-a tolerat din mila fiind nasul meu, si probabil fiindu-i teama sa nu devin coproprieter, am hotarat de comun acord suspendarea ambelor procese cu conditia ca el sa imi faca act de vanzare-cumparare pe 1000 m2 si un contart de comodat pe o perioada de 5 pe jumatate din imobil, dependinte,si 500m2 din teren care reprezenta curtea. Mentionez ca dupa incheierea acestor acte si suspendarea celor 2 procese acesta nu a incetat nici o clipa sa ma impiedice sa locuiesc in imobil, folosind mai multe strategii si anume:
A ingradit jumatate din cei 500m2 limitandu-mi accesul la 250m2 din curte, a dezmembrat WC-ul construit impreuna financiar si l-a mutat in celalta jumatate de curte unde era ingradit si nu aveam acces, obligand-o pe sotia sa isi faca nevoile la galeata. Mentionez ca am construit si eu un WC pe ternul meu dar acesta se afla la 80m de imobilul in care locuim,iar seara nu putea sa lase copii in casa singuri sa mearga la baie, fetita avand 8 luni si baiatul 3 ani, iar ziua ii imbraca si ii lua cu ea la WC. Eu am fost plecat timp de 7 luni in Afganistan. Deasemenea de cate ori venea ( el nu locuieste in imobilul mai sus mentionat, venind doar periodic) chema politia pe diverse motive, sustinand ca vrea sa ne dea afara de acolo. Ne-a denigrat si a mintit atat la primarie in sat cat si la locul meu de munca. De curand a facut un raport la locul meu de munca pentru a ma denigra si printre altele in acel raport a recunoscut ca aveam o intelegere ca eu achit lunar jumatate din rata contractata de el pentru achizitionarea celor 2000m2. De aceea am hatarat deoarece nu ne lasa in pace si ne ameninta tot timpul, avad cele 2 declaratii ale lui contradictorii, sa il actionez in instanta pentru abuz de incredere, inselaciune, fals in declaratii si uz de fals si sa cer despagubiri morale pentru chinurile si terooare la care a fost supusa familia mea pe timpul celor 7 luni cat am fost in Afganistan si nu numai, plus faptul ca mi-a lezat onoarea si demnitatea si a incercat sa imi strice imaginea atat la locul de munca cat si in fata celorlalte institutii publice. (Politie, primarie etc.)
Cel mai recent răspuns: Airbornetroupes , utilizator 11:22, 12 Decembrie 2011
Speta dvs. e prea complicata pt. a primi un raspuns pe forum.Totusi, pentru unele dintre posibilele infractiuni din speta, termenul de depunere a plangerii este de 2 luni de la data cand ati aflat .
Pana acum o saptamana cand a facut raportul de care precizam la locul meu de munca, nu puteam dovedi incadrarea lui la art. mai sus mentionate, dar acum am marturia lui din acel raport.
Formulati plangere detaliata a succesiunii evenimentelor,probati cu documentele pe care le detineti,urmand ca autoritatea responsabila ,in urma coroborarii plangerii cu probele sa dispuna incadrarea eventualelor fapte sub incidenta legii penale
Inainte de a forma plangerea doream sa stiu la ce sa ma astept si ce sanse am si pentru despagubiri.
cum v-a raspuns si colega, doriti un raspusn prea complex si dala cazul in speta. mai ales ca in doameniul daunelor morale practica instantelor romane este in sensul restrangerii acestora.
consultati un avocat la cazul in speta.
oricum, daune le puteti primi dupa condamnarea definitaiva si irevocabila ....dureaza ani

Alte discuții în legătură

Plantatie fata de hotarul vecinului b_mario77 b_mario77 Buna ziua!As avea si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.Detin un teren de 2500 m2,din care pe 500m2 la strada principala este construita ... (vezi toată discuția)
Teren casa revendicat marius_sym marius_sym Buna seara, Am urmatoarea speta: cartier de case cu teren alaturat fiecarei case. Vecinii care au teren de 300m2 au primit chemare in judecata de o persoana ... (vezi toată discuția)
Prescriere calomnie, insulta, denigrarea imaginii cocodog cocodog Am o rugaminte! In cat timp se prescrie o fapta de calomnie, denigrare:? As dori sa actionez in judecata un ziarist pentru denigrarea intr-un articol, acuzatii ... (vezi toată discuția)