avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plantatie fata de hotarul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plantatie fata de hotarul vecinului

Buna ziua!As avea si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.Detin un teren de 2500 m2,din care pe 500m2 la strada principala este construita o casa plus anexe gospodaresti.Pe ceilalti 2000m2 am o gradina din care pe jumatate sunt pomi fructiferi iar pe cealalta jumatate sunt legume .Problema sta in felul urmator:as vrea sa mi plantez vita de vie pe spalier sau(fara spalier) de a lungul gradinii langa hotarul cu vecinul din dreapta.Eu am vrut s o plantez la cca 40 cm de hotar,dar vecinul vrea si el sa planteze vita de vie tot la hotarul cu mine.Stiind ca pe viitor o cultura o va afecta pe cealalta,v as intreba la ce distanta de hotar am putea planta amandoi(vecinii) vita de vie (spalier sau fara spalier)fara a fi afectata cultura.Va multumesc ,anticipat!P.S.Tin sa mentionez ca vecinul nu ar fi vrut sa si planteze vita de vie....vrea s o faca doar din rautate.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
b_mario77, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:40, 8 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o norma imperativa pentru vita de vie, sens in care se aplica obiceiul locului. Daca apar neintelegeri, fie le rezolvati amiabil, fie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta fata de hotarul cu vecinul b_mario77 b_mario77 Buna ziua!As avea si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.Detin un teren de 2500 m2,din care pe 500m2 la strada principala este construita ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa facă gard pe hotarul dintre vii ,practic pe ... Gine Gine Vecinul vrea sa facă gard pe hotarul dintre vii ,practic pe jumatatea rândului ,ceea ce ma încurcă foarte tare la treburile agricole ,rămânând o ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)