Buna ziua!As avea si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.Detin un teren de 2500 m2,din care pe 500m2 la strada principala este construita o casa plus anexe gospodaresti.Pe ceilalti 2000m2 am o gradina din care pe jumatate sunt pomi fructiferi iar pe cealalta jumatate sunt legume .Problema sta in felul urmator:as vrea sa mi plantez vita de vie pe spalier sau(fara spalier) de a lungul gradinii langa hotarul cu vecinul din dreapta.Eu am vrut s o plantez la cca 40 cm de hotar,dar vecinul vrea si el sa planteze vita de vie tot la hotarul cu mine.Stiind ca pe viitor o cultura o va afecta pe cealalta,v as intreba la ce distanta de hotar am putea planta amandoi(vecinii) vita de vie (spalier sau fara spalier)fara a fi afectata cultura.Va multumesc ,anticipat!P.S.Tin sa mentionez ca vecinul nu ar fi vrut sa si planteze vita de vie....vrea s o faca doar din rautate.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista o norma imperativa pentru vita de vie, sens in care se aplica obiceiul locului. Daca apar neintelegeri, fie le rezolvati amiabil, fie in instanta.