As avea si eu o intrebare. O prietena a deschis la tribunal un dosar impotriva fostei firme deoarece nu a primit salariul pe ultimele 2 luni si de asemenea nu a luat deloc concediu de odihna cat a lucrat acolo (7 luni). Trbunalul a dat urmatorul verdict: "Admite în parte acţiunea . Obligă pârâta la plata către reclamantă a drepturilor salariale cuvenite acesteia potrivit contractului individual de muncă". Intrebarea mea este: ce se va intampla dupa aceasta actiune? Fostul angajator va fi obligat sa plateasca suma aferenta? Si daca nu o va plati ce se va intampla? Decizia a fost data pe data de 19 ianuarie 2017 si a ajus la posta la 28 februarie. Pana acum nu a fost contactata de fostul angajator. Va multumesc.
Tatal meu a avut un accident de masina.Persoana care a intrat in el a taiat o curba si a intrat direct in el.Masina este jumatate praf
si nu mai poate sa fie reparata si el a ajuns la spital cu o lovitura puternica la cap, cu o coasta rupta, cu o plaga le genunchi si o lovitura la mana dreapta
(nu poate sa mai scrie momentan cu ea). A stat 7 zile internat in spital si apoi a primit 29 de zile de ingrijiri medicale la domiciliu.
Problema este ca nu s-a inteles cu persoana respectiva(tata vroia doar sa ii cumpere acelasi tip de masina si sa o inscrie) si ar vrea sa il actioneze in
instanta. Am fost la politie pentru un raport de la accident ca sa putem apoi sa mergem cu el la medicul legist. Persoana care a provocat accidentul cred ca are ceva relatii
la politie si la spital. Politie a amanat destul de mult sa ne dea acel document pentru medicul legist si dupa ce ni l-a dat in cele din urma(a fost un plic
sigilat si nu se putea desface si nu stim ce scria acolo.Mentionez ca tatal meu nu a semnat nimic la potilie) am fost la medicul legist si a scris pe raport doar 14 zile de recuperare ceea ce cred ca nu este corect(din cate inteleg eu
tatal meu este apt pentru munca dupa 14 zile cand el se chinuie sa se deplaseze).
Intrebarea mea este ce se poate face. Dupa modificare noul cod stiu stiu ca trebuie peste 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a-l actiona pe parte penala si nu a primit 90 zile si
o sa il actioneze pe parte civila. Se poate contesta acele 14 zile pe care le-a scris medicul legist in raport si cum putem sa facem acesta persoana sa plateasca pentru accident?
Am si eu o problema pe care incerc sa o rezolv.
In anul 1955 mama mea a murit si a lasat ca mostenirea mie un teren, eu avand varsta de 1 ani si aveam ca tutore pe tatal meu. Doi ani mai tarziu in anul 1957 (eu aveam 3 ani) tatal meu a facut un act de vanzare-cumparare pe acest teren (l-a vandut pe o chitanta de mana) ce-mi revenea mie. Chiar daca eu aveam 3 ani acest teren imi revenea mie ca mostenire din partea mamei.
Tatal meu(care era tutore) avea dreptul atunci sa imi vanda terenul lasat ca mostenire cand aveam varsta de 3 ani ?
Buna ziua,
Am incercat sa imi depun demisia deoarece am primit o oferta mai buna de la alta firma si nu imi este acceptata de actualul angajator.Nu vrea sa o semnezi si nici sa o inregistreze.Am incercat sa o trimit si prin posta o scrisoare cu confirmare de primire dar vad ca este de la mine nu vror sa o primeasca.Ce pot sa fac in acest caz deoarece pe 3 decembrie as vrea sa incep sa lucrez la cealalalta firma?