avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata

Buna ziua,
Am incercat sa imi depun demisia deoarece am primit o oferta mai buna de la alta firma si nu imi este acceptata de actualul angajator.Nu vrea sa o semnezi si nici sa o inregistreze.Am incercat sa o trimit si prin posta o scrisoare cu confirmare de primire dar vad ca este de la mine nu vror sa o primeasca.Ce pot sa fac in acest caz deoarece pe 3 decembrie as vrea sa incep sa lucrez la cealalalta firma?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 16:29, 13 Noiembrie 2012
Puteti trimite pe mail o instiintare de demisie.
Nu are nicio valoare juridica , demisia trimisa pe mail ... Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
Puteti sa va trimiteti demisia prin posta cu confirmare de primire ...

Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Refuzul angajatorului de a va inregistra demisia poate fi sesizat ITM-ului .... Nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, fiind sanctionata de catre ITM cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
@silviu1988

1.In acest caz, la sesizarea ITM atasati copia de pe confirmarea de primire care contine data postei trimisa angajatorului...

2. Puteti incepe lucrul si daca nu aveti c.i.m incetat la firma actuala. Este posibil ca in acest caz, daca nu va mai prezentati la serviciu, sa vi se desfaca c.i.m disciplinar pentru absente nemotivate.

3. Daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin c.i.m puteti demisiona fara preaviz.
Ati putea trimite demisia si prin intermediul unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu-mi primeste demisia mariana23 mariana23 mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca ... (vezi toată discuția)
Demisia lciotirla lciotirla Demisia pe mail este valabila sau doar prin posta cu confirmare de primire? Va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie la zi zsuzsannao zsuzsannao Buna ziua! In 5 oct 2011 m-am angajat la o firma cu sediul in CJ,actele le-am semnat la Medias,se lucreaza in Cugir,in conditii jalnice.Mi-am gasit alt job in ... (vezi toată discuția)