avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul nu-mi primeste demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul nu-mi primeste demisia

mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca nu ma sustrag nici unei anchete, dar nu mai vreau sa lucrez pentru el. acum refuza sa imi incheie contractul de munca. ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 2 Iulie 2015
Demisia se aduce de către salariat la cunoştinţa angajatorului său în scris, acesta din urmă, angajatorul, având obligaţia legală să o înregistreze. Pentru a se asigura că demisia a fost înregistrată, salariatul demisionar ar trebui să prezinte angajatorului 2 exemplare ale demisiei sale, pe unul din exemplare solicitând angajatorului sa aplice o viză de înregistrare a demisiei care să menţioneze data înregistrării acesteia. În cazul în care angajatorul refuză înregistrarea unei demisii, acesta săvârşeşte contravenţia prevăzută la art. 260 lit. n). din Codul muncii si se expune la aplicarea unei sancțiuni constând în amendă între 1500 lei şi 3000 lei.

Salariatul demisionar căruia ii este refuzată înregistrarea demisiei poate sesiza Inspecţia Muncii (ITM teritorial) cu privire la refuzul de înregistrare a demisiei, angajatul putând dovedi cu orice mijloc de probă existenţa demisiei.
[ link extern ] /
Conform art.81(2) Codul Muncii"Angajatorul este ogligat sa inregistreze demisia salariatului.Refuzul angajtorului de a inregistra demisia da dreptul slalariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace."Eu va sugerez sa o transmiteti pe mail in atentia patronului sau,comunicata prin posta cu confirmare de primire.Aveti de efectuat un termen de preaviz de 20 zile lucratoare daca aveti functie de executie, si de cel mult 45 zile lucratoare,daca, aveti functie de conducere.
Ati depus o noua solicitare de incetare a c.i.m. la acel angajator?
am incercat sa stau de vorba cu dansul, dar refuza orice fel de dialog. mentionez ca eu mi-am gasit intre timp alt loc de munca, dar nu ma pot angaja deoarece fostul patron refuza sa imi incheie contractul de munca.
Potrivit Codului Muncii, art.35, puteti incheia un nou c.i.m. chiar daca vechiul c.i.m. nu a incetat.

De asemenea, puteti trimite cerea dvs de incetare a c.i.m. la vechiul angajator si prin posta - scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare demisie la i.t.m. zeul zeul Demisia se inregistreaza la ITM la data intrarii in vigoare ? Ce se poate intmpla cu o demisie cu preaviz ,daca nu primesc nr. de inregistrare? O poate face ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia robertus2 robertus2 Am fost dimineata la locul de munca si mi-am scris demisia, am vorbit cu sefa de raion a spus ca sa imi scriu demisia si sa o las pe birou, i-am spus ca numai ... (vezi toată discuția)