avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lnregistrare demisie la I.T.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lnregistrare demisie la I.T.M.

Demisia se inregistreaza la ITM la data intrarii in vigoare ? Ce se poate intmpla cu o demisie cu preaviz ,daca nu primesc nr. de inregistrare? O poate face pierduta ? Moltumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 24 Ianuarie 2014
Demisia nu se mai inregistreaza la ITM.O prezentati angajtorului, care ia act de ea(nu trebuie sa fie de accord cu ea) si poate face mentiuni In legatura cu preavizul.
Angajatorul este ogligat sa inregistreze demisia.

Art. 81C.Mun

(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

Daca nu primiti nr de inregistrare pentru demisie, cel mai bine ar fi sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, mentionand pe aceasta obiectul scrisorii.
Multumesc. Deci nu este obligatoriu sa completezi demisia la locul de munca,in birou asa cum mi-au cerut,plus ca trebuie cerere tip nu coala alba..Ce grija au,sa te poata influenta in completarea demisiei.
Incetarea c.i.m. se transmite /depune la ITM prin programul REVISAL la data incetarii c.i.m.

Nu este relevant locul unde veti completa cererea de incetare a c.i.m. prin demisie, acasa sau la serviciu.
Multumesc. Deja a inceput sa-mi placa la calculator,chiar este mai bine decit in atelier si citeva zlie de concediu,chiar merge.
Succes in continuare. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu-mi primeste demisia mariana23 mariana23 mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu cerere facuta in weekend Danut_Gabriel Danut_Gabriel Buna ziua, am primit o cerere de demisie in data de 19.05.2014(luni), dar cererea a fost facuta de angajat in data de 16.05.2014(vineri). Acum cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Demisie-revisal Andrei Gica Andrei Gica Demisia se inregistreaza in revisal la data semnarii acesteia sau dupa ce a trecut perioada de preaviz? (vezi toată discuția)