avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie la zi

Buna ziua!
In 5 oct 2011 m-am angajat la o firma cu sediul in CJ,actele le-am semnat la Medias,se lucreaza in Cugir,in conditii jalnice.Mi-am gasit alt job in 11 martie(duminica)si am trimis prin mail(pt ca trebuia sa ma prezint la noul loc de munca) luni 12.03 cererea de demisie comf. art 55/b CM.Nu mi-a fost aprobata:de ce nu stau in preaviz.In 15 trebuia sa primesc salariul pt luna februarie dar refuza sa-mi vireze banii pe motiv sa ma duc in Medias pt a inregistra demisia si numai dupa aceea candva o sa ma plateasca.Mentionez ca nici ei nu au respectat contractul in care e mentionat ca se lucreaza de la ora 7 la 16 cu pauza de masa intre 12-13,noi lucrand de la 7 la 18 fara pauze.
Am fost jigniti in permanenta de seful direct,utilajele nu corespund din p.d.v.tehnic si a sigurantei,conditii de cazare sunt improprii.Din aceste cauze mi-am dat demisia la zi,fara a-mi motiva cererea.Trebuie sa ma duc neaparat la Medias(n-am bani),cum ajung in posesia banilor?Sa formulez o sesizare? la care ITM-SSM?Eu deja lucrez la alta firma.
Care este e urmatorul pas?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 16 Martie 2012
1. Demisia este una si este reglementata de art.81 C.mun., iar incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. este altceva ...

2. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

3. Pentru incetarea raportului de munca in baza art.55 lit.b C.mun. este nevoie de acordul ambelor parti ...

3. Daca nu v-a platit salariul , atunci aveti posibilitatea sa demisionati fara preaviz in baza art.81 alin.8 C.mun.
Art.81 (8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

4. Sesizarea o puteti depune la ITM Cluj folosind adresa :
itmcluj@itmcluj.ro
Avand in vedere distanta intre locul de munca(Cugir), si birouri(Medias), demisia pot trimite prin mail?
Demisia nu poate fi trimisa prin mail ... o puteti trimite prin posta - scrisoare recomandata cu confirmare de primire .. sau prin fax ...
Din data de 12 nu m-am prezentat la vechiul loc de munca cererea a fost trimisa prin mail dar nu l-au aprobat,deci mi se desface oricum contractul de munca.Dar salariul trebuia sa-l primesc pt luna febr+cel din martie pe care va trebui sa-l cer pe cale juridica?
multumesc mult
Sunt obligati sa va acorde salariul pana la data incetarii raportului de munca, indiferent de temeiul de drept al incetarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie danny_alex danny_alex Lucrez la o societate la care ma aflu in concediu fara plata,in acte.Doresc sa inchei contractul de munca la aceasta societate. Care este procedura pe care ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz galbe90 galbe90 Salutare! Stiu ca de obicei am cele mai stupide intrebari dar sunt la inceput si sunt anumite lucruri pe care nu le cunosc.Vreau sa-mi dau demisia de la locul ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)