buna ziua ,
Multumesc frumos ,sunt lamurita in aceste privinte dar as dori sa ma ajutati sa gasesc o cale prin care sa am un contrct de munca pe perioada nedeterminata in care sa am clauza de "perioada de proba ...de 30,60 sau 90 zile " si in cazul in care nu corespund sa mi se desfaca contrctul de munca si sa pot relua sau intra din nou in somaj ...
-iar in cazul in care sunt acceptata si eu acomodata dupa o perioda de proba de ... ,sa pot primi indemnizatia de 30 % din somaj ...
-am vazut ca sunt contracte pe perioada nedeterminata in care este specificata perioada de proba de 30 zile ,in cazul in care nu le convine de persoana invoca acea specificatie si-i inchid CIM ,dar nu stiu cu ce articol ca sa poata beneficia de somaj ...
Ca sa fiu mai la obiect eu imi doresc ca in cazul in care nu corespund sau nu-mi place sa pot sa revin la situatia de somaj ,iar in cazul in care totul este ok ,sa pot primi acea indemnizatie de 30 % pt ca salariul nu este foarte convenabil ,dar acel supliment de la Oficiu de somaj ar mai completa ....
Cred ca cei care ma angajaza ar fi receptivi daca vin eu cu o solutie care sa nu-i afecteze si sa vina in ajutorul meu ,ei vor sa aiba posibilitatea sa decida in timpul unei perioade de proba indiferent ca suna contract determinat sau perioada de proba in timpul unui contract nedeterminat cu program normal ...
va multumesc !
Buna ziua ,
sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie primesc si pt luna ianuarie .
in procesul meu de cautare a unui loc de munca am participat la un interviu ,testare si am fost acceptata de angajator ca incepand cu 01.03.2013 sa ma angajez ,dar pe o perioada determinata de 3 luni initial care coincide si cu perioada de proba si acomodare .
va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca nu reusesc sa trec de perioada de proba pot sa intru din nou in somaj ?
in cazul in care dupa perioada de proba devin angajat pe perioada nedeterminata primesc un supliment de la oficiu de somaj pt ca mi-am gasit de lucru ?
angajatorul poare beneficia de ceva avand in vedere ca in iunie eu implinesc 45 ani ?
da ,scrie ca durata preavizului este de 20 zile lucratoare ,calculat de la data comunicarii deciziei ,aici am nelamurirea "de la data comunicarii " se pune la numarat si data de 19 cand am primit eu comunicarea sau se calculeaza incepand cu prima zi lucratoare urmatoare zilei de 19 ..
multumesc !
am primit in data de 19.10.2012(data semnarii ) decizia de desfintare a postului art 65 ..
va rog frumos sa-mi spuneti cum se calculeaza preavizul ,incepe numaratoarea din 19 sau din urmatoarea zi lucratoare ...
in cazul in care s-a operat data incetarii cim in revisal inainte de trecerea perioadei de preaviz se mai poate suspenda preavizul din cauza incapacitatii de munca (concediu boala ) ..