avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza preavizul

am primit in data de 19.10.2012(data semnarii ) decizia de desfintare a postului art 65 ..
va rog frumos sa-mi spuneti cum se calculeaza preavizul ,incepe numaratoarea din 19 sau din urmatoarea zi lucratoare ...
in cazul in care s-a operat data incetarii cim in revisal inainte de trecerea perioadei de preaviz se mai poate suspenda preavizul din cauza incapacitatii de munca (concediu boala ) ..
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
boruzidoina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 13 Noiembrie 2012
In insitiintarea primita nu scrie durata preavizului si data de cand incepe?

Chiar daca s-a operat ininte, se poate face corectie a datei respective ... asadar, preavizul se mai poate suspenda ca urmare a unui concediu medical.
da ,scrie ca durata preavizului este de 20 zile lucratoare ,calculat de la data comunicarii deciziei ,aici am nelamurirea "de la data comunicarii " se pune la numarat si data de 19 cand am primit eu comunicarea sau se calculeaza incepand cu prima zi lucratoare urmatoare zilei de 19 ..
multumesc !
Se calculeaza incepand cu prima zi lucratoare imediat dupa ziua comunicarii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data emitere decizie de concediere cf. art. 65 (1) ela-ela ela-ela Buna ziua, As dori o lamurire asupra urmatorului aspect: In perioada urmatoare la soc. unde activez urmeaza sa se faca concedieri indiv.. Preavizul ar ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare conf art 65 broscuta21 broscuta21 Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei concedieri ce nu tine de persoana salariatului, daca emitem preavizul de 20 zile lucratoare astazi, ... (vezi toată discuția)
C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)