avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Devis22

Activitate Devis22

Buna ziua!
Mi-am depus actele pentru "Prima casa" si am gasit un apartament printr-o agentie . Totul bine si frumos pana in ziua precontractului care urma sa fie intocmit la notar intre mine si vanzator. La intalnirea de la notar , vazatorul mi-a spus ca sa grabeste si ca nu poate astepta dupa mine cu prima casa. Am sunat la banca pentru a trece pe credit ipotecar , in acest caz plata facandu-se mult mai repede . Am cazut de acord sa facem un antecontract in agentia cu care lucram pentru a nu plati taxe notariale . Am facut un antecontract cu un avans de 500 de euro pana la finalizarea contractului in terment de 30 de zile.
Cand m-am dus cu actele apartamentului la banca , surpriza , nu primesc credit ipotecar. Am anuntat agentia si vanzatorul . Dupa care m-a sunat vanzatorul inapoi si mi-a spus a stricat banii si ca in 10 zile mi-i poate da .
Ma sperie faptul ca vanzatorul avea bani ( conducea o masina de cateva zeci de mii de euro ).
Mentionez faptul ca in antecontract nu este specificat ca imi voi primi banii inapoi in cazul unei neintelegeri , iar eu entuziasmat am semnat fara sa fiu prea atent la aceste aspecte.
Vrea sa va intreb daca exista vreun risc pentru care sa nu imi primesc banii inapoi ?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Pedeapsa cu suspendare!
Nu cred ca are ce sa atace , deoarece hotararea este definitiva , iar recursul se poate face ori la 24 de ore ori o saptamana . Deci acest timp a trecut iar in legatura cu cererea de sentinta nu inteleg la ce va referiti . Mie legea imi impune platirea cheltuielilor etc. suma pe care o stiu , ce nu stiu este unde si cand sa platesc.
Buna ziua . Am si eu doua intrebari la care nu gasesc raspunsul concret. De curand , respectiv de 3 saptamani am primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni cu suspendare si 2 ani de incercare pentru trafic , posesie si consum de droguri de risc.
Prima intrebare ar fi , eu trebuie sa platesc prejudiciile plus taxe de judecata si restul , dar nu mi-a venit nimic acasa cum ca as avea de platit , trebuie sa mai astept sau trebuie sa ma duc eu undeva sa platesc fara sa imi vina nimic ?
Iar a2a intrebare este , daca ar fi vre-o posibilitate sa plec din tara pentru o perioada lunnga de tine , si sa pot cumva sa imi fac reabilitarea despre care se tot vorbeste si despre care nu stii nimic ( nici in privinta asta nu am primit nimic acasa , cum ar fi sa ma prezint la politie sa semnez si lucruri de genul ).

Va multumesc anticipat !