avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans pentru contract imobiliar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans pentru contract imobiliar

Buna ziua!
Mi-am depus actele pentru "Prima casa" si am gasit un apartament printr-o agentie . Totul bine si frumos pana in ziua precontractului care urma sa fie intocmit la notar intre mine si vanzator. La intalnirea de la notar , vazatorul mi-a spus ca sa grabeste si ca nu poate astepta dupa mine cu prima casa. Am sunat la banca pentru a trece pe credit ipotecar , in acest caz plata facandu-se mult mai repede . Am cazut de acord sa facem un antecontract in agentia cu care lucram pentru a nu plati taxe notariale . Am facut un antecontract cu un avans de 500 de euro pana la finalizarea contractului in terment de 30 de zile.
Cand m-am dus cu actele apartamentului la banca , surpriza , nu primesc credit ipotecar. Am anuntat agentia si vanzatorul . Dupa care m-a sunat vanzatorul inapoi si mi-a spus a stricat banii si ca in 10 zile mi-i poate da .
Ma sperie faptul ca vanzatorul avea bani ( conducea o masina de cateva zeci de mii de euro ).
Mentionez faptul ca in antecontract nu este specificat ca imi voi primi banii inapoi in cazul unei neintelegeri , iar eu entuziasmat am semnat fara sa fiu prea atent la aceste aspecte.
Vrea sa va intreb daca exista vreun risc pentru care sa nu imi primesc banii inapoi ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:18, 19 Februarie 2016
V-ați lăcomit la taxe notariale și veți plăti pentru asta. va trebui să îl acționați în judecată pentru a obține titlu executoriu, dacă veți reuși să îi dovediți culpa. Greșelile se plătesc.

Ceea ce este mai ieftin, este de fapt mai scump. Este valabil și cu mâncarea și cu hainele și cu serviciile.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramane cartea funciara blocata daca clientului nu i se aproba creditul ipotecar ? imeime imeime Vanzare locuinta Client cu credit ipotecar Precontract notarial cu avans Ce se intampla cu Caretea Funciara daca clietului nu i se aproba creditul de ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare. cerul cerul La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare. In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL: \"[b]Pretul[/b] apartamentului este de 35000 ... (vezi toată discuția)
Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)