avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ramane Cartea Funciara blocata daca clientului nu i se ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ramane Cartea Funciara blocata daca clientului nu i se aproba creditul ipotecar ?

Vanzare locuinta
Client cu credit ipotecar
Precontract notarial cu avans

Ce se intampla cu Caretea Funciara daca clietului nu i se aproba creditul de catre banca ?
Raman cu Cartea Funciara "blocata"?
Poate clientul sa ceara avansul inapoi conditionandu-mi "deblocarea" cartii funciare?
Care sunt procedurile sau reglementarile pt aceasta situatie?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: imeime , utilizator 09:23, 11 Iunie 2012
Daca s-a cerut extras de autentificare cartea funciara e blocata 10 zile lucratoare, dupa care se deblocheaza, dar ramane notat antecontractul de vanzare.
imeime a scris:

Poate clientul sa ceara avansul inapoi ...

Pai daca sunt banii lui, daca nu poate cumpara apartamentul, nu este firesc sa-si primeasca avansul inapoi?

pai, nu va suparati, dar daca dvs imi vindeti mie masina si va dau un avans iar dupa o luna si jumatate eu nu mai am restul de bani, asa cum ne intelesesem si va cer avansul inapoi, e inregula ?...
... pai poate in luna asta si jumatate vindeam altui client...! ... ce vina am eu ca banca nu i-a aprobat creditul... trebiua sa se asigure inainte de plata avansului si sa inhame doar la ceeace poate duce....!

[Editat - Va rog sa pastrati un limbaj politicos. Combateti ideea daca aveti argumente, nu persoana. Multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Vad ca am reusit sa va supar si-mi pare rau. Am inteles din primul mesaj ca ati incheiat doar un precontract si nu contract. De aici am dedus ca nu i-ati predat locuinta...
Intamplator am trecut prin aceaste situatii ca vanzator si cumparator.
Sunt multe anunturi de vanzare a imobilelor si va rog sa verificati ce va spun: in unele se specifica foarte clar ca se accepta "credit bancar". Stiti de ce? Tocmai pentru ca vanzatorul stie ca exista riscul sa nu-i fie aprobat creditul cumparatorului. Prin aceasta precizare zanzatorul arata cumparatorului ca el este dispus sa riste, sa astepte decizia bancii...
Cei care vand si cumpara pot sti din experienta lor sau sa pot informa de la altii pentru a afla cum decurge vanzarea-cumpararea pe baza de credit si ce riscuri sunt.
Nici o banca nu poate sa acorde un credit pentru cumpararea unui apartament decat dupa intocmirea unui dosar, efectuarea unei evaluari a apartamentului facuta de evaluatori autorizati si agreati de banca...
Banca poate sa acorde, dupa analiza si evaluare, o suma mult mai mica decat pretul negociat in realitate intre vanzator si cumparator. Iar cumparatorul nu poate, nu are cum sa plateasca pretul convenit. Intr-o situatie asemanatoare un apropiat al meu a trebuit, ca pe langa cei 80.000 euro de la banca, sa mai imprumute 7000 euro de la prieteni. In alta situatie, un alt cunoscut, dupa o saptamana, a trebuit sa anunte vanzatorul ca banca nu-i poate da suma, ca nu are de unde sa completeze... trebuind sa ia inapoi comisionul care-l platise la agentia imobiliara... Oricum potentialul cumparator a cheltuit cu expertiza, analiza... vreo 200 euro pe care nu i-a mai recuperat.
Dar, poate ca dumnaevoastra aveti tot dreptul sa nu restituiti acel imprumut daca asa ati prevazut in acel antecontract notarial. Daca in antecontract se prevede ca avansul nu se restituie in cazul neincheierii tranzactiei din cauza sau cauza..., atunci folositi-va de acele clauze, apelati la notar, avocat si deblocati-va cartea funciara.
Da, recunosc ca am fost un pic tensionat! multumesc pentru intelegere!
Deci, ideea e caci cartea funciara ramane blocata si vroiam sa stiu daca o poate debloca notarul care a incheiet precontractul sau trebuie sa ajung cine stie pe la ce instanta !?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate locuinta - precontract imposibil de respectat banicaionica banicaionica Buna ziua, in noiembrie 2012 am cumparat o casa pentru care am platit 3/4 din pretul ei cu precontract,cu plata diferentei dupa 6 luni.Problema este ca noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)