avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate locuinta - precontract imposibil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate locuinta - precontract imposibil de respectat

Buna ziua, in noiembrie 2012 am cumparat o casa pentru care am platit 3/4 din pretul ei cu precontract,cu plata diferentei dupa 6 luni.Problema este ca noi ne-am mutat cu socrii mei si diferenta trebuia platita de ei, asa a fost intelegerea de fata cu vanzatorul, dar aveam sa aflam ulterior ca socrii aveau apartamentul ipotecat pentru un credit pe numele fetei lor de care noi am aflat abia cand a venit cumparator pentru acel apartament ,cu credit prin prima casa si banca a descoperit ipoteca. La sfarsitul lunii aprilie 2013 eu trebuie sa dau diferenta si vanzatorul nu vrea sa-mi prelungeasca termenul cu inca cateva luni ca eu sa pot face rost de bani prin credit bancar sau prin vanzarea casei respective cel mai sigur.VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI ,SUNT DISPERATA CA VOI RAMANE CU COPILUL MEU DE 5 ANI PE STRADA .Am uitat sa mentionez ca eu am vandut apartamentul in care locuiam, fiind mintita de socrii mei care dupa 6 luni au plecat inapoi in apartamentul lor ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ce pot face eu?
Cel mai recent răspuns: banicaionica , utilizator 15:01, 19 Aprilie 2013
In precontract scrie ca daca nu se achita restul de 1/4 ... pierdeti avansul de 3/4? E absurd.
Ce scrie in precontract?
In precontract scrie cu posibilitate de prelungire ,nu se specifica nimic de avans ,care nu se poate numi avans fiind 3/4 din totalul sumei, dar vanzatorul nu vrea sa ma prelungeasca decat o luna si eu nu pot scoate de la banca la venitul meu decat 15ooo lei si atunci vreau sa stiu ce variante am .Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
banicaionica, utilizator
banicaionica a scris:

In precontract scrie cu posibilitate de prelungire ,nu se specifica nimic de avans ...

Pai daca nu scrie nimic de avans, ce precontract /antecontract este? Nu este facut la notar?
3/4 din suma cum i-ati dat? Antecontractul este inscris la cartea funciara?
Daca nu scrie de avans, ce scrie? Va da banii inapoi daca nu se finalizeaza tranzactia? Sau ce scrie?

Trebuie sa dati aceste detalii ...
Antecontractul este facut la notar ,nu se specifica ce se intampla cu suma data si vreau sa stiu ce-mi poate face vanzatorul in cazul acesta, eu fiind in aceasta situatie fara vina mea si vanzatorul stie si a fost de fata cand socrii mei si-au luat angajamentul verbal ca vor da ei diferenta. Exista posibilitatea sa-mi primesc banii inapoi ?
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
banicaionica, utilizator
In primul rand trebuie sa mergeti la notarul care v-a facut actul si sa va informeze.
Exista si posibilitatea de a va primi banii inapoi si cea de a ramane cu casa urmand sa platiti diferenta ...insa toata acestea depind de ce scrie in actul acela.
Nu mai pierdeti timpul si mergeti la notarul respectiv. Bafta.

Alte discuții în legătură

Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract apartament geotibi geotibi Buna seara, Acum circa 3 saptamani am incheiat un antecontract de vanzare - cumparare al unui apartament cu urmatoarele conditii: in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)