avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Reziliere antecontract apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Reziliere antecontract apartament

Buna seara,

Acum circa 3 saptamani am incheiat un antecontract de vanzare - cumparare al unui apartament cu urmatoarele conditii: in cazul in care vanzatorul se razgandeste mi se restituie avansul, in cazul in care banca nu imi acorda creditul, la fel mi se restituie avansul. La 3 zile dupa acest antecontract banca mi-a refuzat creditul si acum trebuie sa mi se returneze avansul de catre vanzator. De 3 saptamani ma tot amana ca nu poate ajunge in oras. Exista vreun termen limita in care el trebuie sa vina sa returneze acest avans daca in antecontract nu a fost stipulat? In acest fel ma gandesc ca ma poate amana si ani de zile si eu de exemplu nu-mi pot achizitiona alt apartament deoarece nu am alti bani de avans
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:32, 19 Mai 2014
O mica remarca: in antecontract este stipulat ca, contractul de vanzare cumparare se va incheia cel tarziu pana la sfarsitul lunii mai. Daca pana la sfarsitul lunii nu mi se returneaza avansul, ce se intampla? il voi pierde? E posibil sa ma amane tocmai pentru a trece acest termen si sa ramana cu avansul?
Inainte de a incheia antecontractul nu ati verificat daca vi se va aproba creditul?

Daca in antecontract nu este prevazut ca pierdeti avansul in cazul in care contractul de v/c nu se incheie pana la sfarsitul lunii mai nu trebuie sa va faceti griji.

Trebuia sa prevedeti un termen in zile (2, 3, 5) in care sa va fie restituit avansul in cazul in care nu vi se aproba creditul si sa aplicati penalitati.
La expirarea termenului prevazut in promisiune puteți sa va înscrieți dreptul de ipoteca legală pana la restituirea avansului.
Asta e problema ca nu am specificat in antecontract un termen de restituire a banilor si de aceea va intreb cat ma poate amana vanzatorul pana la restituirea avansului? In contract am mentionat ca in cazul in care banca imi respinge creditul, avansul imi va fi returnat si gata. Nu am cerut penalitati sau dublu, doar suma care am dat-o, nu vreau sa jecmanesc pe nimeni. Singurele date specificate sunt ca acel contract v/c se va incheia cel tarziu pana la sfarsitul lunii si ca in cazul in care banca imi aproba creditul, proprietarul era obligat in termen de 7 zile sa aibe toate actele necesare
Dvs nu ați înțeles. Pana la EXPIRAREA ANTECONtRACTULUI. ADICA PANA LA SF LUNII SAU PANA LA OBȚINEREA UNEI ADRESE DE LA INSTITUȚIA BANCARÃ CA NU V ATI CALIFICAT DVS NU AVETI CUM SA CERETI AVANSUL ÎNAPOI. ABIA DUPÃ EXPIRAREA TERMENULUI DIN ANTECONTRACT. ADICA Sf LUNII SAU OBȚINEREA ADRESEI DE LA BANCA CA NU ATI OBȚINUT CREDITUL PUTEȚI CERE AVANSUL. In plus după acel termen dacă nu veți obține avansul pe cale amiabila, fie mergeți la un executor judcatoresc sa l notifice sa se prezinte la un notar pt a încheia o Tranzacție prin care Dvs veți primi avansul înapoi si se va rezilia antecontractul, fie dacă nu se va prezenta la notar cu certificarea de la notar mergeți in instanța, si in plus veți putea nota la cartea funciară ipoteca legală pe imobil pt avansul dat.
Insa nu înțeleg de ce nu puteți aceste întrebări notarului care v a autentificat antecontractul!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ante contract prima casa algerob algerob buna ziua, daca ante contractul ptr prima casa expira, se pierde avansul? se mai poate continua vanzarea? se poate emite un act aditional? cat ar ... (vezi toată discuția)
Antecontract recuperare avans SimionDaniela! SimionDaniela! Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans prima casa diana1811 diana1811 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Am dorit sa cumpar un apartament prin programul \"Prima Casa\", am dat avans 5% ... (vezi toată discuția)