avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans prima casa

Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Am dorit sa cumpar un apartament prin programul "Prima Casa", am dat avans 5% insa banca mi-a respins ulterior creditul. In antecontractul validat la notar se precizeaza ca "in cazul in care contractul de v-c nu se va putea acorda din cauza neacordarii creditului de catre banca, vanzatorul se obliga sa restituie avansul primit". Problema este ca am anuntat telefonic cumparatorul de acest lucru si refuza sa imi returneze avansul pe motiv ca nu are bani si sa mai astept cateva luni. In primul rand nu pot astepta cateva luni si in al doilea rand in mai putin de 1 luna expira antecontractul. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:22, 22 Martie 2011
Notificati in scris promitentul vanzator asupra deciziei bancii de a nu va acorda creditul si solicitati ca intr-un termen X sa va restituie avansul primit la incheierea antecontractului. Nu ar fi rau daca aceasta notificare ar fi trimisa printr-un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)
Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa biapop biapop Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la formularea clauzelor unui antecontract de vanzare cumparare prin credit ,, Prima casa'': Peste doua zile ... (vezi toată discuția)