avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate DragosS01

Activitate DragosS01

DanGeorgescu a scris:

Desigur. De altfel, parca un punct era 60 de lei.

Multumesc.
Da, un punct amenda este 70 LEI, practic amenda este corecta (280 LEI = 4 puncte amenda) dar ce a trecut agentul pe PV, 6 puncte amenda, este greseala.
Va multumesc foarte frumos!

Am depistat inca o eroare.
Pentru fapta comisa (nerespectarea regulilor privind depasirea) am fost sanctionat conform art 100 ali3 lit e din OUG 195/2012. In articol, fapta comisa se incadreaza in clasa a II-a de sanctiuni (4 sau 5 puncte amenda). Pe procesul verbal agentul mi-a trecut 6 puncte dar amenda este de 280 LEI.
Pot sa ma leg si de asta ?

Mersi mult!
Dragos
Daca examinatorul il pica examenul fara nicio baza legala, poate sa-l dea in judecata.
Daca este o legislatie in acest sens, nu o cunosc :)

Si daca a intrat la examenul la sala, inseamna ca nu exista o baza legala prin care se interzice persoanelor cu cazier sa conduca/obtina permis de conducere.
Spune-i prietenului tau sa-si caute un avocat si sa-i dea in judecata. Cere factura de la avocat,si pe vaza facturii poate sa ceara cheltuieli de judecata sau despagubire, nu stiu exact cum se procedeaza.
Bafta!
Buna seara.

In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul verbal am semnalat anumite erori de completare:
- la date mele de identificare o cifra din CNP este scrisa gresit si o litera din seriaa de pe buletin este scris incorect.

Se poate anula procesul verbal pe acest motiv ? si care este legea care reglementeaza acest lucru.

Multumesc.
Dragos