avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate Suciu_Alexandru

Activitate Suciu_Alexandru

Discuție Pensie C.A.P.
Buna dimineata,
bunica mea a lucrat 12 ani la C.A.P. si nu a beneficiat niciodata de pensie pe urma acestor ani lucrati. La CAP a avut urmatoarele realizari: an - norme planificate - norme realizate; 1962-60-5, 1963-80-4, 1964-80-63, 1965-70-24, 1966-65-66, 1967-65-61, 1968-65-98, 1969-65-21, 1970-40-82, 1972-60-116, 1973-70-79, 1974-70-89) E pensionata din 1992.
Ce trebuie sa faca pentru a beneficia de pensie de pe urma acestor ani lucrati la CAP. Se da si retroactiv?
multumesc
Buna ziua,
In luna aprilie imi expira autorizatia de finalizare lucrari (extindere locuinta). Conform procedurilor, trebuie sa ma prezint la Urbanism pentru intocmirea procesului verbal de evidentiere a constructiei.
insa exista o problema: in luna noiembrie am fost amendat de Primarie ca prin imprejmuirea fatadei constructiei as fi intrat pe domeniul public. Prin procesul verbal de contraventie mi s-a interzis continuarea lucrariilor, lucrarea nefiind finalizata intru totul. Eu am contestat in instanta procesul verbal de contraventie (proces care este pe rol) si totodata am deschis un proces de granituire cu Primaria, pentru a dovedi ca constructia este pe proprietatea mea, si pentru a nu mai exista pe viitor litigii.
cum trebuie sa procedez in aceasta situatie pentru edificarea constructiei?
deoarece un astfel de proces cu primaria (granituire) poate dura cativa ani, la ce riscuri ma expun daca evidentierea casei nu se face acum? Exista o perioada minima/maxima, dupa expirarea autorizatiei de constructiei, in care trebuie sa solicit intocmirea procesului verbal de evidentiere a constructiei?
multumesc
Buna ziua,
Am o proprietate (casa si curte) in suprafata de 469 mp. (conform CF si contract de proprietate)
La intocmirea planului de situatie au iesit doar 452 mp, eu avand o lipsa de 17 mp. In fata locuintei este trotuarul strazii, unde in dreptul casei mele are o latime mai mare decat in alte parti, casele vecine. Cei care mi-au facut masuratorile mi-au spus ca acest deficit il gasesc in trotuarul din fata casei. Cum pot face sa imi recuperez cei 17 mp.
Cu stima
Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:

In 2010 am inceput lucrarile de extindere locuinta si reparare sarpanta. Am obtinut toate avizele necesare, denumirea lucrarii de pe autorizatia de constructii fiind "Extindere locuita si reparare sarpanta". In dosarul documentatiei este inclusa si plansa cu imprejmuirea fatadei, adica refacerea gardului.

Zilele trecute am fost chemat la urbanism pentru a fi amendat intrucat nu detin autorizatie pentru refacerea gardului. Mentionez faptul ca dosarul cuprinde si plansa avand titlul ''imprejmuirea fatadei si imprejmuirea laterala'' unde exista stampilele cu aprobari de la urbanism, primarie, ordinul arhitectilor si proiectant.

Cei de la urbanism mi-au spus ca o sa primesc prin posta amenda si ca o sa vina sa imi demoleza gardul, deoarece nu am autorizatie de constructie pe refacerea gardului.

Ce pot face in aceasta situatie?

cu stima

Suciu Alexandru