In declaratia initiala pe care am dat-o la I.J.P.-S.I.F. m-am constituit parte civila ,dar nu imi este clar care sunt pasii , daca judecatorul admite actiunea , daca mai trebuie sa platesc taxa ca sa-mi recuperez banii sau trebuie sa deschid actiune in pretentii in civil
Am depus la parchet o actiune si am primit raspuns initial de la procuror ca respinge actiunea si scoate de sub urmarire penala invinuitii, rezolutie confirmata ulterior de catre prim procuror . Doresc sa stiu daca dupa ce fac plangere la Judecatorie si solicit ramanerea la instanta pentru judecare , daca instanta ii condamna eu imi pot recupera prejudiciul pe baza sentintei instantei sau trebuie sa fac actiune civila si sa platesc taxa ? Asi dori sa cunosc procedura
Am nevoie de ajutor cu o actiune in pretentii:
Firma A , a furnizat marfa firmei B pe baza de contract in 2009 , Firma B a facut o lucrare firmei C . Din cauza ca firma C nu a platit la timp firmei B , aceasta a intrat in faliment . Imediat dupa intrarea in faliment , firma C a platit cate 100 milioane pe zi pana si- a achitat debitul catre firma B. Deoarece plata s-a produs dupa intrarea in faliment , toate platile firmei C catre firma B au intrat la masa credala , astfel incat firma mea , firma A nu a mai primit banii, deoarece aveam un mic procent la masa credala . Acum si firma A este in executare si doresc sa-mi recuperez prejudiciul , dar am nevoie de temei legal . Multumesc anticipat