Am depus la parchet o actiune si am primit raspuns initial de la procuror ca respinge actiunea si scoate de sub urmarire penala invinuitii, rezolutie confirmata ulterior de catre prim procuror . Doresc sa stiu daca dupa ce fac plangere la Judecatorie si solicit ramanerea la instanta pentru judecare , daca instanta ii condamna eu imi pot recupera prejudiciul pe baza sentintei instantei sau trebuie sa fac actiune civila si sa platesc taxa ? Asi dori sa cunosc procedura
Daca judecatorul va admite plângerea si desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată si reţine cauza spre judecare, se aplica dispoziţiile privind judecata în primă instanţă respectiv a căilor de atac, banuiesc ca dvs inca din cursul urmaririi penale v-ati constituit parte civila.
In declaratia initiala pe care am dat-o la I.J.P.-S.I.F. m-am constituit parte civila ,dar nu imi este clar care sunt pasii , daca judecatorul admite actiunea , daca mai trebuie sa platesc taxa ca sa-mi recuperez banii sau trebuie sa deschid actiune in pretentii in civil