Instanta a constatat ca Parchetul nu a cercetat suficient anumite aspecte sau nu a incadrat faptele corect, conform probelor existente la dosar. In consecinta dosarul a fost trimis catre Parchet pentru cerctare cu precizarea actelor care trebuiesc refacute sau initiate de catre parchet.
Art. 278 (1) -Cod procedura penala
Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată
Judecătorul, soluţionând plângerea, verifică rezoluţia sau ordonanţa atacată, pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei şi a oricăror înscrisuri noi prezentate.
Judecătorul pronunţă una dintre următoarele soluţii:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;
c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.
Daca infractiunile de fals in inscrisuri si uz de fals s-au prescris, atunci Parchetul va da SUP, dar aveti la dispozitie actiunea in civil, in desfiintarea totala sau partiala a inscrisului (art.184 cod procedura civila). Atentie - nu faceti actiune in anularea inscrisului, decat daca exista originalul inscrisului falsificat...copiile nu se anuleza.
Odata pronuntata hotararea de desfiintare a inscrisului, toate actele subsecvente acestuia sunt nule.