avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citat ca intimat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citat ca intimat

Buna ziua

Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la vro 6 luni am primit rezolutia cu NUP data the prim procurorul de pe langa parchetul....

Acum tocmai am primit o citatie prin care sunt chemat ca intimat in proces cu...(cel ce mi-a facut plangerea) in calitate de petent pt fond - plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimiterea in judecata.

Audierea e pe 15 o sa ma prezint dar ce credeti ca ar trebui sa fac? Faptul ca exista aceasta plangere inseamna ca exista probe/martori noi? Ce sanse sunt sa se anuleze NUP ul dat fiind ca din cate stiu eu e cuvantul meu contra cuvantului lui, iar covantul lui nu e solid.



Cel mai recent răspuns: spike00spiegel , utilizator 14:27, 15 Decembrie 2011
In general rezolutiile raman la fel, totusi trebuie sa raspundeti la proces , sau sa angajati un avocat pentru ca dosarul sa nu se intoarca pentru continuarea cercetarilor. In sala nu se mai fac alte probe, martori, etc .
multumesc, sper sa nu am prb pt ca chiar sunt nevinovat dar in ziua de azi cu martori falsi sau mai stiu eu ce poti pati orice
Ar trebui sa solicitati termen in vederea angajarii unui aparator, pentru ca " paza buna trece primejdia rea".
Nu cunoastem care sunt actele dosarului dvs.astfel ca nu putem sa ne exprimam o parere in acest sens, insa in principiu in procedura pe disp art 278 indice 1 c.proc.pen., instanta poate sa pronunte una din urmatoarele solutii:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă,
c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător..
Atat dvs. cat si petentul puteti depune ca probe inscrisuri noi.
Nu, faptul că există această plângere presupune faptul că petentul, nemulţumit de soluţia dată de procuror şi-a exercitat dreptul de a recurge la plângerea către instanţa de judecată ca urmare a respingerii plângerii sale către prim procurorul parchetului.
În urma examinării cauzei, pe baza probelor existente, a ascultării părţilor, soluţiile pe care le-ar putea da instanţa ar fi :respingerea plângerii şi menţinerea rezoluţiei atacate,ori admiterea plângerii şi trimiterea dosarului către procuror pentru începerea urmăririi penale .
Pentru situaţia prezentată la lit. a , adică respingerea plângerii şi menţinerea rezoluţiei, nu veţi mai putea fi urmarit pentru aceeaşi faptă .
Eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat pana pe 15....; In mod normal ar trebui sa va fie admisa cererea pentru lipsa de aparare, dar totusi daca ati primit citatia din timp;

Cu stima,
Av Oana Toader-Plugariu

Alte discuții în legătură

Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)
Cum se trateaza un proces penal referitor la nup mihaela2007 mihaela2007 fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)