avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citat ca intimat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citat ca intimat

Buna ziua

Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la vro 6 luni am primit rezolutia cu NUP data the prim procurorul de pe langa parchetul....

Acum tocmai am primit o citatie prin care sunt chemat ca intimat in proces cu...(cel ce mi-a facut plangerea) in calitate de petent pt fond - plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimiterea in judecata.

Audierea e pe 15 o sa ma prezint dar ce credeti ca ar trebui sa fac? Faptul ca exista aceasta plangere inseamna ca exista probe/martori noi? Ce sanse sunt sa se anuleze NUP ul dat fiind ca din cate stiu eu e cuvantul meu contra cuvantului lui, iar covantul lui nu e solid.



Cel mai recent răspuns: spike00spiegel , utilizator 14:27, 15 Decembrie 2011
Ce cerere? Pe citatie scrie ca trebuie sa am avocat si daca nu am o sa primesc din oficiu. Eu ma gandeam sa merg fara avocat dar o sa merg maine sa cer dosarul sa vad daca sunt probe noi si daca sunt sa caut un avacat pt ca fara probe noi nu cred ca se va admite.

Reclamantul e domiciliat in Buc iar eu in Neamt ..dosarul se judeca aici unde apartin..sunt mare sanse ca el sa nici nu apara asta imi va spori sansele?
Cererea in vederea angajarii unui aparator pe care o puteti formula la primul termen de judecata si pe calea careia puteti solicita un termen in vederea angajarii unui aparator, asa cum am aratat mai sus.
Citatiile sunt formulare tipizate si au acelasi continut indiferent de obiectul dosarului, insa in cazul obiectului dosarului dvs. -plangere art 278 indice 1 c.proc.pen.,daca nu veti angaja un avocat, nu veti beneficia de asistenta juridica a unui avocat din oficiu pentru ca asistenta juridica nu este obligatorie in astfel de cauze.
Chiar daca petentul este domiciliat in Bucuresti, el poate fi reprezentat de un avocat din Bucuresti sau Neamt, dupa cum va aprecia.
am fost azi la arhiva judecatoriei sa studiez dosarul dar mi sa zis ca dosarul e la judecator cu 5 zile inainte, termenul fiind pe 15.

Am intrebato pe functionara ce acte sunt in dosar si mi-a zis ca doar plangerea si rezolutia judecatorului, daca e asa si nu am aparaut declaratii noi din aer nu prea are de ce sa nu imi dea castig de cauza.

E posibil sa fie mai multe acte la dosar decat mi-a zis functionara de la arhiva? Avand in vedere ca nu a zis nimic de declaratia mea si stiu ca am dat una.

Petentul mai poate aduce delaratii ale matorilor la dosar in ziua judecatii?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
spike00spiegel, utilizator
Am avut astazi prima infatisare si judecatorul ma intrebat daca sunt de acord cu cererea petentului am zis ca nu si a zis ca trimite adresa la parket pt dosar si sa vada ca e stadiul plangerii.

Petentul in plangerea lui zice ca procurorul nu a tinut cont de actele depuse la dosar si anume niste chitante cum ca el a platit nteretinearea si curentul si un proces verbal care nu stiu cine la facut de unde a aparut pt ca nu e intre mine si el.

Pe baza actelor astea poate sa ma acuze de furt, distrugere si inselaciune? Petentul e propietarul unei garsoniere la care am locuit si cand am plecat nu ne-am inteles la bani iar acum zice ca i-am furat lucruri din locuinta ceea ce e complet fals si ca nu am pastrat spatiul locativ si ca nu am platit ce trebuia ceea ce e fals pt pretentiile lui erau exagerate.

Rog un raspuns e posibile ca judecatorul sa desfinteze NUP-ul pe baza actelor alea si a declaratiei lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)
Cum se trateaza un proces penal referitor la nup mihaela2007 mihaela2007 fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)