avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiilor procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiilor procurorului

Buna ziua,

Unchiul meu a depus o plangere la procuratura impotriva parintilor mei pentru tulburare de posesie. In urma cercetarilor facute de de politie, procuratura a dat rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Nemultumit , unchiul a contestat solutia, si la aceasta contestatie prim-procurorul a dat tot rezolutia de neincepere a urmaririi penale. Astazi parintii mei au primit citatie prin care sunt chemati in calitate de intimat pentru Fond- plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata ( art 278 ind. 1 C.p.p). Ce trebuie sa faca parintii mei? Cum vedeti rezolvarea acestei situatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 21:30, 7 Decembrie 2009
In mod cert unchiul dvs. a uzat si de dispozitiile art. 278 indice 1, plangandu-se si la instanta impotriva solutiei prim procurorului.
Solutia instantei poate fi de admitere a plangerii sau de respingere.
daca va admite plangerea, va desfiinta rezolutia sau ordonanta si va trimite cauza procurorului in vedereea redeschiderii sau inceperii urmaririi penale , motivand aceasta decizie. Sau, mai poate si sa retina si cauza spre judecare, daca va considera ca exista suficiente probe ladosarul cauzei.
Parintii dvs. , in caz ca ii va nemultumi solutia pronuntata, vor avea si calea recursului .
Mama si fratele ei sunt coproprietari pe un teren de 2400m.p si pe un teren de 3600 m.p unde se afla casa lor parinteasca. Intre ei a existat o intelegere ca mama sa ramana cu terenul de 2400 m.p ( unde ne-am construit o casa) iar unchiul cu terenul de 3600 m.p si casa. Dupa 10 ani de la aceasta intelegere ( verbala) s-a gandit ca parintii mei i-au tulburat posesia cu privire la terenul de 2400 m.p si asa a inceput circul: intai proces civil de iesire din indiviziune, proces care este pe rol si apoi dandu-si seama ca a va iesi in pierdere a apelat la procuratura. Parintii mei au prezentat organelor de cercetare acte prin care sa dovedeasca ca nu au tulburat posesia, si in urma cercetarii s-a dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale.
In aceasta situatie parintii nu trebuie sa-si faca probleme, fiind coproprietari nu se poate invoca tulburarea de posesie.....totusi trebuie sa se prezinte in fata instantei de judecata, pentru a-si formula apararile.
Ce puteti face este sa va prezentati la data si ora la care ati fost citati. Neprezentarea nu impiedica solutionarea cauzei. La termenul fixat pentru judecarea plangerii, judecatorul va da cuvantul persoanei care a facut plangerea , parintilor dumneavoastra si apoi procurorului. Judecatorul solutionand plangerea, verifica solutia sau ordonanta atacata pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul cauzei. Judecatorul poate lua una din urmatoarele solutii: admite plangerea, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si trimite cauza procurorului in vederea inceperii sau redeschiderii urmaririi penale; admite plangerea, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si retine cauza spre rejudecare daca probele existente la dosar sunt suficiente; respinge plangerea ca tardiva sau inadmisibila.
legally a scris:

Sau, mai poate si sa retina si cauza spre judecare, daca va considera ca exista suficiente probe ladosarul cauzei.
Parintii dvs. , in caz ca ii va nemultumi solutia pronuntata, vor avea si calea recursului .


Asta nu se poate. Exista un ril...;)

Alte discuții în legătură

Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)
Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)