In urma recursului depus de mine in calitate de apelant -parat la Tribunal, cum niciuna dintre parti nu s-a prezentat si nu s-a cerut judecarea in lipsa, solutia data a fost suspendarea judecarea suspendarii cauzei in baza art. 411 alin.1 pct2 CPC.
Care este termenul in care pot depune cererea de repunere pe rol a cauzei si ce acte sunt necesare? Alaturi de respectiva cerere se mai plateste vreo taxa de timbru judiciar? Pana la repunerea pe rol a cauzei devin cumva obligatorii deciziile primei instante?
Va multumesc!
Multumesc de raspuns! Legea, in schimb, afirma ca orice datorie catre bugetele locale, deci aplicabil si amenzilor contraventionale de circulatie, se prescrie in termen de 5 ani incepand cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a aplicat contraventia.
Ori asa-zisa modalitate de "informare" folosita de Primarie cu afisarea la avizier a numelor tuturor debitorilor contravine insasi legii in sine, caci atunci nicio datorie nu s-ar mai prescrie in veci. Termenul de prescriptie e cel prevazut de legea in vigoare, nu cel agreat de primarii, ai 5 ani la dispozitie sa recuperezi banii de la rau-platnici prin executare silita, nu ai facut-o asta e, legea nu mai permite nici macar sa-l executi silit pe datornic dupa ce au trecut cei 5 ani.
Asteptam pareri, e un subiect care sigur va mai crea discutii viitoare, Codul Fiscal s-a schimbat de curand si pana anul trecut se puteau achita impozitele fara probleme.
Luna aceasta, tatal meu a mers la Primarie pt. a-si achita ca de obicei impozitul pe casa si masina. A fost insa refuzat pe motiv ca exista niste amenzi de circulatie neachitate mai vechi, pe numele meu si nu al lui taica-meu, respectiv din 2009 si 2008, iar cei de la Primarie au afirmat ca NCF intrat in vigoare anul acesta nu mai permite incasarea darilor locale decat in ordinea vechimii lor.
Stiu, o sa spuneti sa ma duc sa le achit, DAR: consider aceasta un abuz intrucat domnii de la Primarie au avut la dispozitie 5 ani sa recupereze banii de la mine. Nu au facut-o, puteau sa ma execute silit. Au trimis somatii prin Posta. NU a semnat nimeni de primire,nu a ajuns nimic la mine sau la taica-meu, postasul a scris acolo "lipsa domiciliu", iar somatiile s-au returnat. Ei sustin acum ca au facut informarea prin Internet:O si au afisat datornicii la avizier, eu am antene in cap ca martienii sa captez undele din eter ca sa spuna ei ca m-au informat?
Nu e moral ce vreau sa fac, dar greselile d-lor de la Primarie se platesc. Ei nu ma mai pot executa silit, iar amenzile mele sunt prescrise demult, a trecut termenul de 5 ani.
Ma pot adresa unei instante si ce trebuie sa fac in acest caz? Va rog sa ma sfatuiti, omul vrea sa-si plateasca taxele si impozitele. In plus eu nu mai locuiesc acolo din 2009, am schimbat buletinul doar, nu am fost plecat nicaieri decat in alta localitate.Mentionez in plus ca pe rolul de la Primarie figureaza pana si maica-mea decedata in 2004.
in cazul in care mi-a fost respinsa plangerea adresata instantei impotriva ordonantei data de procuror (art.278^1) si am fost obligat la plata unei sume reprezentand cheltuieli judiciare ale partii intimate, pot fi executat silit in caz de neplata? daca da, spuneti-mi va rog care este procedura pe care trebuie sa o urmeze partea intimata pt a ma putea executa silit. multumesc !
pot fi platite esalonat amenzile administrative aplicate persoanelor fizice? care este perioada maxima in care pot fi platite esalonat aceste obligatii?
pe numele meu a fost depusa o plangere penala la parchet in data de 20.03.2012 conf. art. 180 cp, fiind nevinovat si plangerea facuta cu rea-intentie.
in data de 05.11.2012 am primit din partea parchetului de pe lanfa judecatoria X rezolutia prin care eram scos de sub urmarire penala, dar mi s-a aplicat o amenda contraventionala in valoare de 500 lei.
am contestat decizia la prim-procuror pe data de 13.11.2012, insa un avocat mi-a spus ca nu voi schimba mare lucru si ca am posibilitatea sa merg in instanta sa contest (probe nu sunt, am martori de declaratia carora nu se face referire in rezolutia parchetului, am fost supus unlei expertize medico-egale care ma dezvinovateste, martorii partii adverse sunt fie rude ale sale, fie colegi de serviciu, deci mincinosi, are insa un certif medico- legal pt 8-9 zile).
eu inteleg ca am termen 20 de zile de la data primirii deciziei parchetului sa atac atat la prim-procuror, cat si in instanta, la judecatorie, amenda fiind administrativa. asta pt ca, repet, prim-procurorul nu schimba din cate am auzit deciziile procurorului.
spuneti-mi , va rog, care este termenul maxim de depunere a plangerii la judecatorie si care este procedura de radactare a plangerii, daca s-a atacat deja la prim-procuror. va rog sa-mi spuneti si articolele de lege la care sa fac referire in plangere. imi pot retrage plangerea din instanta in cazul in care prim-procurorul da verdict favorabil?
va multumesc anticipat!