avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

plata cheltuieli de judecata

in cazul in care mi-a fost respinsa plangerea adresata instantei impotriva ordonantei data de procuror (art.278^1) si am fost obligat la plata unei sume reprezentand cheltuieli judiciare ale partii intimate, pot fi executat silit in caz de neplata? daca da, spuneti-mi va rog care este procedura pe care trebuie sa o urmeze partea intimata pt a ma putea executa silit. multumesc !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:43, 24 Februarie 2013
In cazul neachitarii de buna voie,in baza hotararii judecatoresti ,partea interesata poate apela la executor judecatoresc care va demara etapele si procedura de executare silita asupra bunurilor dvs in evidenta
Binenteles ca daca instanta a dispus obligarea dvs la plata cheltuielilor de judecata, dvs aveti aceasta obligatie pe care o veti executa fie de buna-voie, fie prin executare silita.

Executarea silita se porneste de catre executorul judecatoresc la cererea creditorului, se va obtine incuviintarea executarii si se va proceda la executarea dvs printr-una din modalitatile prevazuate de lege (poprire, executare mobiliara sau imobiliara). Daca nu achitati de buna voie, ulterior veti suporta si cheltuielile de executare, inclusiv onorariul executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
incuviintare de catre instanta a executarii sentintei suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca mai este nevoie ca o sentinta definitiva data pe dreptul muncii, sa fie incuviintata de instanta, inainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)