avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate hagaumm

Activitate hagaumm

Bună ziua ! În 2010 am cumpărat un teren. Înainte de a cumpăra parcela de 5 ari, era un sg teren de 15 ari, care s a dezmembrat și s a vândut la 3 proprietari. ( printre care și noi. Topograful., ales de vânzător, a pus țăruși după care fiecare si a făcu gard. În 2014 unul din proprietari constata ca situația din acte nu e cea din teren și fiecare trebuie sa își mute gardul 2 m . Vecinul de pe margine insista sa își mute fiecare gardul 2m. Noi împreună cu vecinul din mijloc nu dorim deoarece investiția e destul de mare. Se poate sa ne oblige în instanta după atâția ani sa îl mutam? S ar putea face ceva sa nu fie mutat? Mulumesc
Cum se calculează penalitățile? Bună ziua. Am o casa în construcție finalizata în prezent în proporție de 90 % . Casa trebuia predata la cheie in aprilie 2022. Doresc sa dau în judecata constructorul pt intârziere. Se calculează penalități de întârziere din aprilie 2022 la valoarea de 10 % nefinalizata? Menționez ca în aprilie era 50 % finalizata. Se pot aplica oare penalități la valoatea de 50 % sa zicem pt aprilie mai și pe urma sa scadă procentul pt ca au avansat construcția?La aceste penalități as putea sa adaug și diferența de scumpire a materialelor ... pt ca altul era pretul în aprilie si altul e acum? Apartamentul în care locuiesc ( proprietate personala) intenționăm sa îl închiriez din aprilie ( am și semnat un contract de închiriere în 2021, dar cu bunăvoința chiriașilor am renunțat pt ca nu aveam unde ma muta) . Se poate adăuga pe lângă penalități și chiria pe care am pierdut o ( era un venit pe care ma bazam )
Oare poate fi tras la raspundere, pt ca nu știu cât de legal lucreaza fiind persoana fizica și dacă plătește ceva la stat? Ce sesizări as putea sa ii fac?
Bună ziua. Am încheiat un contract de prestări servicii cu o persoana fizica. Urma sa îmi fie finalizata lucrarea anul trecut ( obligație recuta în contract )... de atunci ma tot amână sau lucraza f puțin. Contractul nu a mai fost prelungit iar bani a primit câte puțin pe etape. As putea sa îl dau în judecata pt nefinalizare lucrare., sa cer daune ( și pt faptul ca dacă finaliza la timp lucrarea, anul trecut , costurile erau mult mai mici?.