Cum se calculează penalitățile? Bună ziua. Am o casa în construcție finalizata în prezent în proporție de 90 % . Casa trebuia predata la cheie in aprilie 2022. Doresc sa dau în judecata constructorul pt intârziere. Se calculează penalități de întârziere din aprilie 2022 la valoarea de 10 % nefinalizata? Menționez ca în aprilie era 50 % finalizata. Se pot aplica oare penalități la valoatea de 50 % sa zicem pt aprilie mai și pe urma sa scadă procentul pt ca au avansat construcția?La aceste penalități as putea sa adaug și diferența de scumpire a materialelor ... pt ca altul era pretul în aprilie si altul e acum? Apartamentul în care locuiesc ( proprietate personala) intenționăm sa îl închiriez din aprilie ( am și semnat un contract de închiriere în 2021, dar cu bunăvoința chiriașilor am renunțat pt ca nu aveam unde ma muta) . Se poate adăuga pe lângă penalități și chiria pe care am pierdut o ( era un venit pe care ma bazam )
Initial analizati atent clauzele contractual asumate
In eventualitatea in care ajungeti sa solutionati in instanta aveti dreptul sa solicitati pe langa penalitati si daune aferent imposibilitate inchiriere -este necesar sa puteti proba legal conventia de inchiriere