avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună ziua. Am încheiat un contract de prestări ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună ziua. Am încheiat un contract de prestări servicii cu ...

Bună ziua. Am încheiat un contract de prestări servicii cu o persoana fizica. Urma sa îmi fie finalizata lucrarea anul trecut ( obligație recuta în contract )... de atunci ma tot amână sau lucraza f puțin. Contractul nu a mai fost prelungit iar bani a primit câte puțin pe etape. As putea sa îl dau în judecata pt nefinalizare lucrare., sa cer daune ( și pt faptul ca dacă finaliza la timp lucrarea, anul trecut , costurile erau mult mai mici?.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
hagaumm, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ceea ce este mentionat/ ati semnat in contractul de prestari servicii incheiat.
Daca este mentionat un termen fix pentru finalizare lucrari/ receptie lucrari, prevazute penalizari pentru nerespectare obligatii contractuale, garantii, etc. plus modul de solutionare a neintelegerilor intre parti (majoritatea unor astfel de contracte mentioneaza - pe cale amiabila) prin instanta, puteti avea castig de cauza daca va decideti sa deschideti actiune in instanta impotriva persoanei fizice respective.
Nu ar strica sa verificati si daca detine bunuri, are un venit legal... ce pot fi executate silit in caz de castig.

Mai toti nu au nimic pe numele lor si apoi cheltuiti banii degeaba in instanta ca nu o sa aveti de unde ii recupera.
Oare poate fi tras la raspundere, pt ca nu știu cât de legal lucreaza fiind persoana fizica și dacă plătește ceva la stat? Ce sesizări as putea sa ii fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ANAF, ITM, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Inaintati o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca, in cazul in care lucrarea nu este executata intr-un anume termen, veti sesiza instanta de judecata, solicitand daune-interese pentru prejudiciul cauzat, restituirea pretului platit, precum si cheltuieli de judecata, reprezentate de onorariul de avocat, taxa judiciara de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru prestări de servicii încheiat intre parti - valoare juridica stanescu2 stanescu2 Avem un contract pentru prestări de servicii încheiat intre parti pentru executarea unor lucrări de construcții. Cum putem sa acționăm legal contra ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii defav defav Buna ziua, In 2014 , am incheiat la notar un contract de prestari servicii cu o persoana fizica , pt. a-mi construi o casa cu toate utilitatile , simultan cu ... (vezi toată discuția)
La cine se poate adresa o unitate bugetara(gradinita) pentru constatarea unor defecte ascunse in urma unei lucrari efectuate de o firma particulara? MihaiDamas MihaiDamas Buna ziua! O gradinita a comandat unei firme particulare efectuarea lucrarii de acoperire a cladirii cu tabla tip Lindab, in baza unui contract. Lucrarea a ... (vezi toată discuția)