avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... LA CINE SE POATE ADRESA O UNITATE BUGETARA(GRADINITA) ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

LA CINE SE POATE ADRESA O UNITATE BUGETARA(GRADINITA) PENTRU CONSTATAREA UNOR DEFECTE ASCUNSE IN URMA UNEI LUCRARI EFECTUATE DE O FIRMA PARTICULARA?

Buna ziua!
O gradinita a comandat unei firme particulare efectuarea lucrarii de acoperire a cladirii cu tabla tip Lindab, in baza unui contract. Lucrarea a fost efectuata si la receptie nu s-au putut observa defectele ascunse ale lucrarii. In timpul iernii au inceput sa se formeze turturi de gheata pe peretii cladirii pe portiuni de 2-3 m din loc in loc. La sesizarea pe care am facut-o firmei executante, aceasta nu binevoieste sa semneze procesul verbal de constatare. La cine ne putem adresa pentru o expertizare a lucrarii pentru a actiona in instanta firma executanta a lucrarii? Care sunt pasii de urmat pana la instanta de judecata?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:47, 11 Februarie 2013
La incheierea procesului verbal de receptie ,executantul nu a eliberat si garantie pentru lucrare ?
Daca firma este inregistrata la registrul comertului puteti sesiza in scris inspectoratul de stat in ctii.
Banuiesc ca firma nu este inregistrata oficial, daca nu v-a dat o garantie a lucrarilor, pe o animita perioada de timp, nu mai mica de 2 ani de zile, desi mentionati existenta unui contract (ce fel de contract ?) incheiat intre gradinita si firma executanta a lucrarii. Acesta este riscul (fara garantii) cand se lucraza cu firme neautorizate sau neinregistrate legal ca platitor de taxe si impozite, chiar daca sunt costuri mai reduse.
Deschideti actiune in instanta de judecata si solicitati instantei efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea ctii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse izolatie acoperis de deasupra apartamentului Mihaela0201 Mihaela0201 Buna ziua! Cu speranta unei indrumari, va prezint urmatoarea situatie: am cumparat in august 2018 un apartament la ultimul etaj(2) intr un imobil cu data de ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara ContSters338248 ContSters338248 As dori sa stiu daca in urma unor investigatii judiciare(calitate, calcule, estimari preturi, etc ) asupra unei lucrari de reparatii in domeniul ... (vezi toată discuția)