Buna dimineata !
As dori un sfat,vis-a-vis de urmatoarea situatie....lucrez la o firma de transport international,iar de aproape 8 luni nu mi-am primit salariul si diurnele aferente deplasarilor pe care le-am efectuat,decat sub forma unor avansuri din diurna. Am facut o notificare catre firma,dar am primit doar promisiuni verbale,care,nu s-au concretizat. In cazul in care voi actiona firma in instanta,se poate ajunge pana la executarea silita,in cazul unei sentinte a instantei ? Se pare ca pe angajatorul meu nu il sperie nimic...Va multumesc !
As dori,daca se poate,sa-mi dati un raspuns vis-a-vis de urmatoarea situatie :
In cazul achizitionarii unui imobil de catre doi soti,actul de proprietate si contractul de vanzare cumparare se poate face doar de catre sot,pe numele ambilor soti,acesta fiind in posesia doar a unei xerocopii a actului de identitate al sotiei,sotia fiind plecata momentan din tara....multumesc !
Va rog sa ma sfatuiti care ar fi procedurile legale pe care le-as avea la dispozitie,pt a-mi recupera drepturile banesti (diurna+salariii) de la o firma de transport.Am fost detasat de firma in Austria,pe o perioada de 3 luni si nu am primit decat sume de bani sub forma de avansuri de diurna,iar de o luna,am fost rechemat in tara,neprimind nici un fel de drepturi banesti. Care ar fi,din punct de vedere legal,pretentiile pe care le-as putea avea. Mentionez ca sunt angajat cu contract de munca.Masina am preluat-o pe baza de proces verbal.dar ma astept sa "dispara" de la locul de parcare,in orice zi,patronul avand dublura cheii.Ce as putea face si in acest caz.Va multumesc !
As dori sa ma sfatuiti,ce se poate face in cazul in care,mama lucreaza in strainatate,nu este divortata,nefiind reglementata custodia si dreptul de vizitare al copilului minor,din punct de vedere legal,si doreste sa-si duca copilul in vizita la ea,pe perioada Craciunului,tatal opunandu-se acestui lucru.Copilul inca locuieste cu tatal,in urma unei intelegeri verbale intre parinti, la domiciliul fost comun al celor 2.