avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi banesti

Buna seara !

Va rog sa ma sfatuiti care ar fi procedurile legale pe care le-as avea la dispozitie,pt a-mi recupera drepturile banesti (diurna+salariii) de la o firma de transport.Am fost detasat de firma in Austria,pe o perioada de 3 luni si nu am primit decat sume de bani sub forma de avansuri de diurna,iar de o luna,am fost rechemat in tara,neprimind nici un fel de drepturi banesti. Care ar fi,din punct de vedere legal,pretentiile pe care le-as putea avea. Mentionez ca sunt angajat cu contract de munca.Masina am preluat-o pe baza de proces verbal.dar ma astept sa "dispara" de la locul de parcare,in orice zi,patronul avand dublura cheii.Ce as putea face si in acest caz.Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Eugen_TM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 28 Noiembrie 2012
Puteti cere drepturile printr-o notificare facuta firmei si ,dupa primirea raspunsului ,sau in lipsa de raspuns ,puteti actiona in judecata firma .
Se poate actiona direct in instanta angajatorul pentru neplata salariului .. angajatorii din sectorii privati nu sunt obligati prin lege sa dea curs unei petitii/sesizari din partea unui salariat , decat daca au asa ceva prevazut in Reg.Intern ...

Actiunea in instanta nu este conditionata de trimiterea notificarii sau de raspunsul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul munci diurna sandu1972 sandu1972 Buna seara sunt angajat cu contract de munca in romania si trimis in detasare in UE de catre firma .Intrebarea mea e, se pot face plati salariale din diurna pe ... (vezi toată discuția)
Diurna strainatate Robert_Flavius Robert_Flavius Buna ziua, Am fost angajat de catre o firma romaneasca pentru a lucra in in belgia in domeniul constructiilor, neavand calificare in domeniu firma mi-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti Eugen_TM Eugen_TM Buna dimineata ! As dori un sfat,vis-a-vis de urmatoarea situatie....lucrez la o firma de transport international,iar de aproape 8 luni nu mi-am primit ... (vezi toată discuția)