avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi banesti

Buna dimineata !
As dori un sfat,vis-a-vis de urmatoarea situatie....lucrez la o firma de transport international,iar de aproape 8 luni nu mi-am primit salariul si diurnele aferente deplasarilor pe care le-am efectuat,decat sub forma unor avansuri din diurna. Am facut o notificare catre firma,dar am primit doar promisiuni verbale,care,nu s-au concretizat. In cazul in care voi actiona firma in instanta,se poate ajunge pana la executarea silita,in cazul unei sentinte a instantei ? Se pare ca pe angajatorul meu nu il sperie nimic...Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 4 Aprilie 2013
Daca actionati firma in instanta pentru litigiu de munca, puteti solicita punerea in executare pt.sumele pe care le castigati in instanta.
Eugen_TM

Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.

In cazul in care veti castiga litigiul, atunci puteti solicita punerea in executare a hotararii judecatoresti in termenul de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe post dupa constestatie desfacere cm Mihaela Liliana Mihaela Liliana In urma cu un an mi-a fost desfacut contractul de munca pe motive disciplinare, am actionat in judecata firma si am castigat (la curtea de apel). In cat timp ... (vezi toată discuția)
Reintegrare prin hotarare instanta nicusan nicusan Avand in vedere ART. 80 din Codul Muncii: [quot](1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca sandorioan sandorioan buna ziua, As dori sa stiu daca diurna externa este impozabila? Sunt obligat sa platesc diurna unui sofer de camion retroactiv pe o perioada de un an de ... (vezi toată discuția)