avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare prin hotarare instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare prin hotarare instanta

Avand in vedere ART. 80 din Codul Muncii:

(1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.
(3) În cazul în care salariatul nu solicită repunerea în situaţia anterioară emiterii actului de concediere, contractul individual de muncă va înceta de drept la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.

As vrea sa stiu daca in cazul in care instanta a emis o hotarare
definitiva.executorie cu termen de recurs de 10 zile de la comunicare, fostul salariat (care a fost concediat colectiv), trebuie sa solicite personal reintegrarea cu o anumita data.Ma gandesc la posibilitatea ca acesta sa fie deja angajat la alta societate.
Care sunt pasii de urmat intrucat dorim sa facem si recurs?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 18 August 2012
Hotararea primeim instante intr-un litigiu de munca este executorie, astfel incat cel care a castigat litigiul o poate pune in executare sub riscul intoarcerii executarii silite daca pierde in recurs.

Reintegrarea o poate cere in termenul de prescriptie prevazut de lege pentru a solicita executarea silita ....

Daca se doreste sa se faca recurs atunci se poate solicita si suspendarea executării hotărârii recurate pana la pronuntarea instantei de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)
Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Daca decizia primei instante este definitiva, indiferent de rezultatul de la recurs, se va pune in aplicare? miha6809 miha6809 Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos : 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi înscrisuri ... (vezi toată discuția)