Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea deciziei de concediere. Care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac?
Este aceasta horatire executorie chiar daca anagajatorul va depune recurs?
Va multumesc.
Angajatorul are dreptul de a face recurs in termenul stabilit de lege. Daca nu face recurs, nu stiu exact in ce perioada de timp trebuie sa se incadreze, atunci hotararea devine definitiva.Trebuie asteptat sa vedeti daca a facut recurs.
Hotararea data in materie de dr. muncii (drepturi salariale si anulare decizie de concediere) este EXECUTORIE de la fond. Asta inseamna ca angajatorul in cauza trebuie sa o puna in aplicare imediat chiar daca are de gand sa o atace cu recurs.
Faceti o adresa in acest sens si solicitati plata imediata a drepturilor salariale acordate de instanta si reintegrarea in functia detinuta anterior. La adresa anexati o copie legalizata a hotararii.
Daca dispozitia instantei nu este respectata, executare silita a angajatorului si chiar plangere penala pentru ca "neexecutarea unei hotarari judecatoresti" este infractiune.