avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca decizia primei instante este definitiva, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca decizia primei instante este definitiva, indiferent de rezultatul de la recurs, se va pune in aplicare?


Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos :

15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi înscrisuri Încheiere
20/10/2010 Admite excepţia nulităţii absolute a deciziei de sancţionare invocată de intimată. Admite contestaţia . Constată nulitatea deciziei nr. 69/23.03.2010 emisă de intimată. Dispune repunerea contestatoarei în situaţia anterioară concedierii sale, şi obligă intimata să o reintegreze pe contestatoare în postul şi funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă intimata să plătească contestatoarei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatoarea începând cu data desfacerii contractului de muncă şi până la data reintegrării efective. Definitivă. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20.10.2010.
Soluţionare

29/09/2010 termen pentru administrarea probei cu acte
Încheiere



Pe data de 09.12.2010, angajatorul a facut recurs cu termen 14.01.2011, incaq nu am aflat ce s-a intamplat.
Intrebarea mea este : daca decizia primei instante este definitiva, indiferent de rezultatul de la recurs, se va pune in aplicare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 19:15, 20 Ianuarie 2011
Hotararea primei instante se poate pune in executare , cu riscul intoarcerii executarii silite daca in recurs veti pierde litigiul.
Imi cer scuze , nu am inteles pe deplin raspunsul. Ati pomenit de executare silita, in ce sens? Nu am furat, ce ar putea sa-mi faca?
ar fi bine sa asteptati sa se pronunte si instanta de recurs. sa fiti sigur ca veti castiga si acolo.
Cand se pune in executare o hotarare judecatoreasca se trece in a doua faza a unui proces, si anume executarea silita.

De exemplu, dvs ati castigat in prima instanta litigiu ... solicitati punerea in executare a hotararii respective. Angajatorul se achita de obligatiile stabilite in sarcina sa de catre instanta, dar in recurs castiga litigiul . In acest caz, acesta are la dispozitie institutia intoarcerii executarii.
Intoarcerea executarii silite reprezinta obligatia creditorului de a-i restitui debitorului tot ce i-a luat prin executarea silita, cand dupa savarsirea executarii intervine anularea titlului executoriu sau numai a executarii. In aceasta situatie, bunurile asupra carora s-a facut executarea se vor restitui celui indreptatit, iar in cazul in care executarea silita s-a facut prin vanzarea unor bunuri mobile, intoarcerea executarii se va face prin restituirea, de catre creditor, a sumei rezultate din vanzare, actualizata in functie de rata inflatiei.
@miha6809 a scris:
Subiect: Daca decizia primei instante este definitiva, indiferent de rezultatul de la recurs, se va pune in aplicare?

ATENTIE!
Decizia se pune in aplicare numai la cerere parti care a castigat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca s-a facut recurs, inainte de acesta nu trebuia sa primesc acasa hotararea de la prima instanta? miha6809 miha6809 [i]Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos :[/i] 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi ... (vezi toată discuția)
Cand si de la cine pot afla daca s-a facut recurs? miha6809 miha6809 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi înscrisuri Încheiere 20/10/2010 Admite excepţia nulităţii absolute a deciziei de ... (vezi toată discuția)
Pentru recuperare diferente salariale ? oanaportar oanaportar La data de 27.02.2013, Tribunalul a dat castig de cauza unui salariat care a facut Contestatie la Decizia de angajare in ce priveste stabilirea unui ... (vezi toată discuția)