Cind am fost sa-l vad , imediat dupa ce s-a dat prima sentinta , atunci mi-a spus ca tatal i-a arata aceste filme.. Tatal lui nu-l lasa sa vorbeasca cu mine nici la telefon .....mi-a rupt orice legatura cu el. Am facut fel de fel de sesizari la toate institutiile si am solicitat consilierea copilului....dar tatal nu l-a adus la nici o sedinta . Pur si simplu este "sechestrat " si copilul meu nici in fata blocului nu mai vine sa se joace cu copiii , ca ii este teama sa nu primeasca pedeapsa. Ii este frica de tatal lui.
Unde sa ma mai duc ????? M-am luptat foarte mult pentru custodia copiilor pentru a creste impreuna ....
Multumesc frumos!.....pai , motiv intemeiat am avut ....am anuntat si Protectia Copilului .....si totusi nu s-a luat nici o masura ...(s-a dovedit cind a fost audiat minorul in prezenta a doi judecatori ) ....probabil ca s-a dat custodie comuna prin faptul ca nu am putut dovedi ca tatal si-a pus baiatul sa vizioneze acele filme pentru adulti ....copilul mi-a povestiti ce a vazut ....adevarul e ca nu as putea dovedi , nici faptul ca s-ar uita la desene animate ...dar stim bine ca toti copii o fac ....si ei imita personajele...
Buna ziua.
In procesul de divort minorii mi-au fost incredintati mie spre ingrijire , dar cu custodie comuna .
Ne-am inteles sa nu mai facem recurs ....dar m-am trezit ca fostul sot a facut recurs la Curtea de apel , depunindu-l in ultima zi .
Ca sa-l faca pe baiatul meu de 11 ani sa ma urasca , si sa ma respinga , fostul meu sot i-a arata filme pentru adulti spunadu-i ca sunt eu in acele filme .
In motivarea sentintei este un pargraf referitor la aceasta:
" Minorul a sustinut cu gesturi ca mama ar avea un comportament mai putin decent , ceea ce a venit in dovedirea sustinerii apelantei ca tatal a fi denigrat-o in fata copilului prin sustinerea ca mama ar intretine relatii intime filmate fata de acest ultim aspect consideram ca apelantul a facut o grava greseala in educarea minorului prin aceea ca a incercat sa diminueze respectul copilului fata de mama ceea ce poate conduce inclusiv la intreruperea nepermisa a relatiei mama - copil"
...." iar prezentarea mamei intr-o situatie atit de delicata( chiar si daca ar fi adevarata ) nu face decit sa-l descalifice pe apelant in ceea ce priveste posibilitatea si disponibilitatea lui de a -l creste pe minor in viitor." .....si cu toate acestea nu mi s-a dat custodie exclusvia.
Intrebarea e : mai pot cere custodia exclusiva a copiilor , acum la Curtea de Apel? prin cerere reconventionala?
Am introdus actiunea de divort apoi a fost suspendat cu art.242.2.cp.c. Luna trecuta am repus pe rol actiunea , unde sotul a trimis prin fax declaratia ca este de acord cu desfacerea casatoriei , (noi neavind copii si bunuri de impartit) , dar a mentionat ca este lipsit de libertate in afara tarii. Cum se mai poate proceda in acest caz ca sa reusesc sa divortez ?
Conform art 86 lin 1 OUG 195/2002 Rep cu aplic. art 37 lit b Cp , sotul meu a fost condatmnat la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, in stare de recidivă post executorie. El este plecat de mai multe luni din tara dar a fost deja retinut . Are recurs peste 2 saptamani.
Poate sa primeasca o pedeapsa cu suspendare ? ( conditionata).