avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort neprezentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort neprezentare

Am introdus actiunea de divort apoi a fost suspendat cu art.242.2.cp.c. Luna trecuta am repus pe rol actiunea , unde sotul a trimis prin fax declaratia ca este de acord cu desfacerea casatoriei , (noi neavind copii si bunuri de impartit) , dar a mentionat ca este lipsit de libertate in afara tarii. Cum se mai poate proceda in acest caz ca sa reusesc sa divortez ?
Trebuie sa trimita dovezi/acte / inscrisuri din care sa sustina cele declarate.

Simpla lui declaratie nu este suficienta pentru a nu fi prezent in instanta.

Procedura divortului este putin diferita, in sensul ca sotii trebuie sa fie prezenti personal la instanta in fata judecatorului.

Exista 2 exceptii: cand se afla in strainatate sau cand se afla in inchisoare.

Dar, trebuie dovedit cu acte: contract de munca in strainatate sau adresa de la penitenciarul unde este incarcerat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord heeeeelp cafea1 cafea1 am si eu o intrebare: in conditiile in care am depus o cerere de divort , de comun acord cu sotia, insa eu am fost calificat ca si parat iar prin natura ... (vezi toată discuția)
Convocare la informare mediere din strainatate pati pati Buna ziua, As vrea sa stiu intr-un divort cum se realizeaza procedura de convocare pt informare cand sotul este arestat in strainatate. Multumesc. (vezi toată discuția)
Lipsa paratului in cazul unui divort cu minori ContSters145972 ContSters145972 Locuiesc in Romania insa sotul meu este plecat la munca in Italia.Vrea sa evite divortul crezand ca exista sansa sa-l iert.Doresc sa-mi refac viata pt ca de 10 ... (vezi toată discuția)