avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Convocare la informare mediere din strainatate
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Convocare la informare mediere din strainatate

Buna ziua,
As vrea sa stiu intr-un divort cum se realizeaza procedura de convocare pt informare cand sotul este arestat in strainatate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:04, 29 Octombrie 2013
Se trimite convocarea la Penitenciarul unde este retinut. Nu cred ca in astfel de conditii se va putea realiza informarea. Va trebuie o dovada din care sa rezulte faptul ca este privat de libertate si nu se poate prezenta personal la informare.
Bineinteles ca in astfel de situatii poate fi reprezentat printr-un avocat.
Problema este ca, intr-o astfel de situatie, ideea incadrarii in cele 15 zile calendaristice este absolut iluzorie. In mod obiectiv nu este suficient timp pentru a transmite invitatia, a fi luata la cunostinta si a fi rezolvata si problema gasirii unui avocat care sa il reprezinte.
Conf art 43 alin 2 teza a I-a Lg 192/2006 in cazul imposibilităţii de prezentare a vreuneia dintre părţile convocate, mediatorul poate stabili, la cererea acesteia, o nouă dată în vederea informării şi acceptării medierii.
Deci se poate prelungi termenul pana cand se va putea lua legatura cu persoana in cauza.
exista posibilitatea de a-l convoca pe adresa de mail a penitenciarului?
Daca se asigura si confirmarea de de primire.... sigur.

Alte discuții în legătură

Mediator la domiciliul unei parti care refuza informarea sau medierea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca mediatorul se deplaseaza la domiciliul unei parti si aceasta nu ii deschide usa mediatorul consemneaza aceasta in procesul verbal? Informarea sau ... (vezi toată discuția)
Ce facem in aceasta situatie? Ramona24 Ramona24 Caz concret. Trimit invitatia de mediere cu datele primate de la solicitant. date corecte confirmate telefonic de invitat in momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)