avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lipsa paratului in cazul unui divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lipsa paratului in cazul unui divort cu minori

Locuiesc in Romania insa sotul meu este plecat la munca in Italia.Vrea sa evite divortul crezand ca exista sansa sa-l iert.Doresc sa-mi refac viata pt ca de 10 ani de cand ne-am casatorit a locuit in Romania maxim 3 ani cumulat.Acum spre exemplu nu a mai venit din ianuarie.Nu am avut niciodata acelasi domiciliu.El are adresa la domiciliul dinaintea casatoriei iar eu la parintii mei.Avem impreuna un copil minor(3ani).Doresc sa divortez cat mai repede si mai civilizat.In momentul in care am luat hotararea de a divorta i-am comunicat acest lucru si am stabilit sa mergem sa depunem actele impreuna.Pt ca nu cred ca va veni curand doresc sa depun actele singura.Am cateva intrebari la care as dori raspuns:imi poate trimite in cazul in care e de acord prin fax adeverinta de salariu,cererea pt :stabilirea numelui meu dupa casatorie,incredintarea copilului,renuntarea la partaj deoarece nu avem bunuri dobandite impreuna deoarece el a locuit majoritatea timpului in strainatate etc.Daca s-ar putea ar fi ok sa-mi spuneti toti pasii pe care trebuie sa-i fac si ce tip de divort m-ar ajuta ca totul sa se termine repede :stunned:
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:25, 15 Mai 2010
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.


Cererea de divort va cuprinde, pe langa cele prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, numele copiilor minori nascuti din casatorie sau care se bucura de situatia legala a copiilor nascuti din casatorie.
Daca nu sunt copii minori, se va face aratare despre aceasta.
La cerere, se va alatura un extract de casatorie si cate un extract de nastere al copiilor minori.
Cererea de divort, impreuna cu inscrisurile doveditoare, se va prezenta personal de catre reclamant presedintelui judecatoriei.
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Daca sotul dvs.are resedinta in strainatate,poate fi reprezentat de un avocat.
In cazul de fata,se poate divorta fie din culpa comuna,fie din culpa exclusiva a sotului.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
luiza2008, utilizator
Multumesc! Nu va dori sa-si angajeze avocat si de asemenea nu cred ca va desemna pe cineva sa-l reprezinte.Inscrisurile doveditoare sunt motivele pt care doresc desfacerea casatoriei? Se poate invoca un motiv general in cazul in care doresc ca acele lucruri urate, care au dus la decizia mea, sa ramana doar intre noi?
Hotararea prin care se pronunta divortul nu se va motiva, daca ambele parti solicita instantei aceasta.
contactati un avocat, pentru ca partea de procedura va depaseste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Despre divort stefan25 stefan25 doresc sa pornesc o actiune de divort cum procedez si ce sanse am sa primesc tutela copilului (vezi toată discuția)
Divort muscalu george florin muscalu george florin Buna ziua , problema mea este urmatoarea : sunt cetatean roman casatorit cu o cetateanca bulgara in Romania . Momentan amandoi avem acelasi domiciliu in Italia ... (vezi toată discuția)