avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord HEEEEELP
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord HEEEEELP

am si eu o intrebare: in conditiile in care am depus o cerere de divort , de comun acord cu sotia, insa eu am fost calificat ca si parat iar prin natura serviciului am fsot plecat in strainatate, judecatoarea trebuia sa se pronunte pe data de 29 sept. acum vad ca divortul s-a repus pe rol ca sa ma duc personal sa imi expim acordul. ce se intampla?

precizez ca am inregistrat cu sotia impreuna actiunea de divort si nu m-am opus.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:41, 6 Octombrie 2011
Instanta este obligata se verifice consimtamantul sotilor la desfacerea casatoriei prin acord, atat la depunerea actiunii cat si ulterior la termenul de judecata fixat.
Prin urmare, dat fiind faptul ca prezenta sotilor este obligatorie in procesele de divort, va prezentati la termenul de judecata fixat, pentru ca instanta sa verifice consimtamantul dvs. cu privire la desfacerea casatoriei prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Costul unui divort la judecatorie? mariana1234 mariana1234 Buna ziua! As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in conditiile in care amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze si nu au bunuri de ... (vezi toată discuția)
Consimtamantul pentru divortul prin acord triton10 triton10 Buna seara Desi ambii soti sunt de acord cu divortul, sotia a depus o actiune de divort cerand in principal desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a ... (vezi toată discuția)