Am doua intrebari legate de indemnizatia de crestere a copilului:
1. In anul universitare 2013-2014 am fost studenta anul 2 la master, dar am ramas insarcinata in luna martie. Am terminat doar semestrul 1 si am intrerupt cursurile in semestrul 2, din cauza sarcinii. Urmam facultatea in alt oras, si odata cu avansarea sarcinii nu am mai putut sa calatoresc. Stiu ca trebuie sa prezint o adeverinta de la medic pentru a beneficia de indemnizatie, dar intrebarea mea este cam ce anume trebuie specificat pe adeverinta. Mentionez ca nu am zile internata in spital, doar nu am putut sa calatoresc datorita greturilor/ametelilor etc.
2. In eventualitatea in care iau indemnizatia, pot infiinta in timpul celor 2 ani un srl? Sotul meu este cetatean strain si am decis ca e mai simplu sa infiintam o societate comerciala pe numele meu.Va trebui pentru asta sa renunt la concediu de crestere si indemnizatie?
Am de întocmit o adresă către Tribunalul Ploiești pentru un prieten care urma a fi angajat la firma mea. Acesta se află în acest moment în arest preventiv pentru înșelăciune(nu cunosc detaliile cazului) și mi s-a spus că ar avea șanse să fie eliberat sub control judiciar dacă aș trimite această adresă în care să menționez că sunt interesată să colaborez cu inculpatul în continuare, că îi cunosc situația și că îi voi opri în fiecare lună 30-40% din salariu pentru a acoperi prejudiciul creat de acesta.
Întrebarea mea ar fi dacă aș putea găsi un șablon/model pentru acest tip de document, pentru că nu știu exact cum ar trebui alcătuit. De asemenea, e vreo problemă dacă firma nu desfășoară încă activitate?