avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta medicala intrerupere studii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta medicala intrerupere studii

Am doua intrebari legate de indemnizatia de crestere a copilului:
1. In anul universitare 2013-2014 am fost studenta anul 2 la master, dar am ramas insarcinata in luna martie. Am terminat doar semestrul 1 si am intrerupt cursurile in semestrul 2, din cauza sarcinii. Urmam facultatea in alt oras, si odata cu avansarea sarcinii nu am mai putut sa calatoresc. Stiu ca trebuie sa prezint o adeverinta de la medic pentru a beneficia de indemnizatie, dar intrebarea mea este cam ce anume trebuie specificat pe adeverinta. Mentionez ca nu am zile internata in spital, doar nu am putut sa calatoresc datorita greturilor/ametelilor etc.

2. In eventualitatea in care iau indemnizatia, pot infiinta in timpul celor 2 ani un srl? Sotul meu este cetatean strain si am decis ca e mai simplu sa infiintam o societate comerciala pe numele meu.Va trebui pentru asta sa renunt la concediu de crestere si indemnizatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 25 Septembrie 2014
1. In adeverinta medicala trebuie sa se specifice ca din cauza problemelor medicale (se va evidentia diagnosticul) studenta in cauza o fost nevoita sa intrerupa cursurile in perioada...

2. In timpul concediului crestere copil (CCC) puteti infiinta o SRL in care sa aveti numai calitatea de asociat (nu si de administrator).
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar privind acordarea ccc respins drina10 drina10 Buna seara. Am si eu o intrebare: eu am nascut in noiembrie 2011. in momentul actual sunt studenta in anul 2 de master, nu am inghetat anul-prin urmare anul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SilviaVictoria SilviaVictoria Buna ziua. As aprecia enorm de mult daca m-ati putea ajuta intro anumita problema. Anul 2011 am fost studenta la zi in anul III la 2 facultati simultan, la una ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lismanucristina lismanucristina In urma cu 2 ani si 2 luni am ramas insarcinata,fiind studenta la facultate de zi anul 2 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pana acum doua luni,acum ... (vezi toată discuția)