tedddybear a scris:
puteti sa imi dati exempu de un viol comis cu int indirecta?
MU zice doar int directa, iar eu ii dau dreptate...tb sa urmaresti rezultatul faptei
[/qu
Pai rezultatul faptei este intretinerea rap sexual/act sexual. modul in care se intretine determina caracteru penal constrangere, imposib de a se apara sau de a-si exprima vointa si mai e si varianta cu "profitand de starea de a se apara sau a-si exprima vointa" (in lege zice de profitand de aceasta stare). Cred ca la aceasta forma s-a gandit ca poate avea intentie indirecta - urmareste sa intretina rap sexual, victima nu-si poate exprima acordul, faptuitorul se gandeste ca s-ar putea sa nu vrea si sa comita infr, dar daca tot nu oate sa-si exprime vointa atunci sa profite.
S-ar putea sa fi batut campii cu gratie, dar daca ne trezim ca se ia de bun raspunsul.
Pe durata termenului de reabilitare de drept:
a) nu se pot executa ped accesorii
b) poate fi pusa in executare ped compl a interzicerii unor dr
c) poate interveni gratierea postcondamnatorie cu privire la ped aplicata
infractiunea de cercetare abuziva
a.poate fi savarsita inainte de inceperea up
b.nu absoarbe infr de vatamare corporala
c.poate fi savarsita si in forma tentativei ,care este incriminata
Mirei-stai ok,ca am vazut ca te misti bine pe toate 4.......
fapta debitorului obligatiei de intretinere care ,dupa pronuntarea hotararii prin care a fost obligat sa plateasca o pensie de intretinere fostei sotii in calitate de reprezentant legal al copilului sau minor,nu a mai achitat pensia intrucat a luat copilul la domiciliul sau,acordandu-i ingrijire si intretinere fara nicio contributie din partea mamei
a.nu constituie infractiune
b.constituie infr de abandon de familie
c.constituie tentativa la infr de abandon de familie
falsificarea unor acte contabile ale unei societati comerciale prin adaugarea de sume nereale ,urmata de inscrierea lor in contabilitatea firmei ,constituie infractiunea de
a.fals intelectual in concurs cu infr de uz de fals
b.fals in inscrisuri sub semnatura privata
c.fals in inscrisuri oficiale in concurs cu uz de fals