avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate g3g3

Activitate g3g3

Imi place modelul dvs.
Se poate sa puneti un astfel de model si aici?
Va multumesc.
@johnpescar... la dvs. cine pune tabelele la avizier? Avand in vedere ca avizierul este incuiat cu lacat iar tabelele sunt facute de cineva din asociatie, presupun ca doar cineva din asociatie le face si le pune.
Cat despre formatul tabelului, presupun ca este cineva destul de batran care le face, ca pana acum nu am vazut nici un tabel facut pe calculator, totul este facut la masina de scris.
Sincer nici nu-mi cunosc vecinii. In afara de administrator la care ma duc sa platesc intretinerea si la inca 2, 3 care mi-au venit la usa sa imi bata ca ii deranjez cu renovarea si la care inca nu am ajuns la ei la usa cand la 1 noaptea sparg nuci sau fac antrenamente la 10 metri garduri prin apartament.
Am sa incerc sa obtin informatii despre afisare de la administrator data viitoare cand merg sa platesc, cat despre coloane, eu zic ca sunt destul de multe ca sa ofere suficiente informatii, doar ca cele doua dupa parerea mea sunt cam incorecte in denumire. Am sa intreb si despre acest aspect.
Buna dimineata.
Ultimele doua coloane sunt total de plata iar apoi total, exact in aceasta ordine.
La total de plata este trecut totalul pe luna curenta iar la total este trecuta restanta.
Problema cu afisarea este veche. In fiecare luna asa se intampla. Este afisata pentru o saptamana, in general, iar apoi scoasa si pusa urmatoarea cand este gata.
Sa va spun cum am ajuns sa inteleg problema cu totalurile.
Am fost plecat din oras 2 saptamani, timp in care s-a afisat intretinerea si s-a si luat de la avizier tabelul. Luna urmatoare am aparut cu restanta. Iar la total era o suma de 80 de lei iar la total de plata 110 lei. Diferenta foarte mica intre totaluri m-a pus pe ganduri.

Acum daca ma uit pe orice factura vad ca total de plata se refera la totalul facturi ce include si totalul lunii curente cat si eventuale restante.

Am urmarit atent de cel putin un an, iar problema cu afisatul si luatul dupa o saptamana se repeta luna de luna.
Am cateva intrebari.
1. Este normal ca la avizierul blocului, unde este afisat tabelul cu intretinerea sa fie afisat, tabelul, doar pentru o saptamana? Adica, azi este afisat, sta o saptamana si apoi este luat iar cand este gata urmatorul, este pus... urmatorul.
2. Din tabelul respectiv, nu reusesc sa inteleg anumite coloane. De exemplu, ultimele doua coloane sunt: total de plata si total, exact in ordinea aceasta. Este normal?
Ce intelegeti dvs. prin total si total de plata? Adica unde sunt incluse cheluielile pe luna curenta si unde sunt incluse cele restante?
Daca esti plecat din tara pentru o perioada lunga de timp, si nu inchiriezi nu cred ca esti dus cu pluta sa inchizi caloriferele. Iti pot pocni in casa sau se pot deteriora bunurile daca nu asiguri o temperatura minima.
Cat despre plata intretinerii, banuiesc ca daca inchiriezi, ori ai pe cineva care iti colecteaza chiria ori tii pune in cont. Poti lua un numar de telefon de la administrator si sa intrebi situatia platii intretinerii. Despre curent, la fel poti suna si sa te interesezi.
Ideea e ca in principiu si legal, nu poti fi obligat sa iti incalzesti tu apartamentul daca nu locuiesti in el. Nici eu nu l-as incalzi daca nu as sta in el si ar fi contorizat. As fixa o temperatura de 16 grade si asta e.
O situatie pe care am intalnit-o personal cand am luat apartament.
Baia este comuna cu una din camere. Pentru ca camera este situata pe coltul blocului (2 pereti exterior), iar peretele dintre baie si camera fiind foarte subtire, a aparut igrasia pe peretele comun in camera. Ce poti sa faci in situatia asta? Darami peretele si faci unul mai gros? Sau aplici 3 cm de polistiren pe perete in baie?
Cat despre incalizrea apartamentelor nelocuite....
Din cate stiu eu si mi se pare foarte normal, cei care nu sunt contoriziati, oricum platesc, cei contorizati, nu-i poti obliga sa isi incalzeasca apartamentul mai mult decat au ei nevoie. Poate pe anotimpul acesta, cineva locuieste singur sau pleaca din oras si locuieste la tara. Nu-l poti obliga sa tina o temperatura de 20 de grade in apartament. Pentru centrale stiu ca e recomandat de producator sa mentina o temperatura minima de 16..18 grade.
Mai sunt si problemele aparute de cei care isi renoveaza si merg pe ideea cat mai ieftina. Dau un exemplu... Daca la parchet, pui parchet laminat si sub el pui folie, iti va fi frig. Daca pui parchet stratificat cu placi de izolare phono-termica o sa fie mai bine.

Pe de alta parte daca vrei sa isi incalzeasca ceilalti apartamentele ca sa simti si tu cald, atunci ar trebui impartita cheltuiala iar sistemul nou cu contorizare ar trebui desfintat.

Parerea mea.. Nu poti aplica cu succes solutii noi la blocuri vechi. Daca nu e facut din constructie pentru un anume sistem sigur vor aparea probleme.
Cum spunea cineva, atunci cand un bloc este proiectat, acel inginer sigur s-a gandit cum sta treba cu caldura si cat sa dimensioneze caloriferele si tevile.
Se pot face anvelopari si fara dat gauri. Cunosc locuinte, casa si blocuri care seau fost anvelopate fara a se da gauri pentru acele dibluri pentru fixare. Totul tine de calitatea adezivului, polistirenul cat si de cantitatea aplicata. La cum am vazut in cele mai multe cazuri prin bucuresti, se aplica cel mult 5 puncte de adeziv pe toata placa si se lipeste iar apoi se prinde cu dibluri. Iar la o asemenea placa cele 5 puncte de adeziv sunt insuficiente. Trebuie sa iasa lucrarea ieftin si repede. O lucrare temeinica ar presupune, curatarea suprafetei, amorsarea ei cu o amorsa speciala, aplicarea unui adeziv corespunzator pe toata suprafata placii, uniform, apoi se aplica o plasa de armare peste polistiren si o tencuiala decorativa. Deci nu vopsea, care s-ar spala dupa 4 ploi.
Dar acest sistem... costa, aproape dublu daca nu ma insel.
Răspuns la discuția Plata intretinere sediu
Va multumesc pentru raspuns.
Seara buna.
O intrebare scurta.
Am sediul intr-un apartament. Nu intr-o camera in apartament ci in tot apartamentul conform contractului de comodat.
Vreau sa stiu daca pentru a imi deduce cheltuielile cu intretinerea trebuie sa cer ceva detaliat de la administratoru blocului sau este suficienta acea chitanta cand platesc intretinerea.

Cu stima.