Exista acest articol si in alte legislatii penale ale tarilor europene sau Us ???
In noul cod penal nu mai este reglementat , Aveti idee din ce motive ??
Art. 199
Seducţia
Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Inca nu stiu rechizitoriul , eu st studenta la drept in anul III si particip la un proces simulat cu rolul de judecator .
Nu am momentan nici o idee despre probele pe care le vor aduce colegii mei si nici despre rechizitoriul procurorului .
Doresc doar sa stiu cand cititi speta , in prima instanta , ce a-ti face , a-ti acuza inculpatul sau considerati ca pot exista proble solide in apararea acestuia .
In opinia mea nu prea are scapare , o data ce rezulta din raportul medico-legal ca nu a fost pusa in pericol viata victimei , nu ar avea motive sa provocea avorul fara consimtamantul acesteia conform art. 185 al (2) si (4) CP.
Buna , in opinia dumneavoastra cum a-ti solutiona aceasta speta :
Inculpatul X , medic oncolog , a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de provocare ilegala a avortului constang in aceea ca in data de -------- i-a provocat partii vatamate Y avortul fatului de 15 saptamani in momentul in care a realizat o operatie de extripare nodul canceros de pe ovarul drept .
Avortul a fost fara acordul partii vatamate , dar aceasta a semnat inaite de operatia la care a fost supusa un acord pe propria raspundere privind eventualele complicatii ale operatiei , pe care si le asuma . Din raportul de expertiza medico-legala efectuat in cauza a rezultat ca viata partii vatamate Y nu a fost pusa in pericol in timpul operatiei .
Prin urmare astept opinii , va multumesc anticipat si va doresc un weekend placut .