avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate magdacioclov

Activitate magdacioclov

Exista acest articol si in alte legislatii penale ale tarilor europene sau Us ???
In noul cod penal nu mai este reglementat , Aveti idee din ce motive ??

Art. 199

Seducţia

Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.:O
Nu ati incurcat absolut nimic . Va multumesc pentru toate explicatiile , m-au ajutat foarte mult .
Inca nu stiu rechizitoriul , eu st studenta la drept in anul III si particip la un proces simulat cu rolul de judecator .
Nu am momentan nici o idee despre probele pe care le vor aduce colegii mei si nici despre rechizitoriul procurorului .

Doresc doar sa stiu cand cititi speta , in prima instanta , ce a-ti face , a-ti acuza inculpatul sau considerati ca pot exista proble solide in apararea acestuia .
In opinia mea nu prea are scapare , o data ce rezulta din raportul medico-legal ca nu a fost pusa in pericol viata victimei , nu ar avea motive sa provocea avorul fara consimtamantul acesteia conform art. 185 al (2) si (4) CP.
Buna , in opinia dumneavoastra cum a-ti solutiona aceasta speta :
Inculpatul X , medic oncolog , a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de provocare ilegala a avortului constang in aceea ca in data de -------- i-a provocat partii vatamate Y avortul fatului de 15 saptamani in momentul in care a realizat o operatie de extripare nodul canceros de pe ovarul drept .
Avortul a fost fara acordul partii vatamate , dar aceasta a semnat inaite de operatia la care a fost supusa un acord pe propria raspundere privind eventualele complicatii ale operatiei , pe care si le asuma . Din raportul de expertiza medico-legala efectuat in cauza a rezultat ca viata partii vatamate Y nu a fost pusa in pericol in timpul operatiei .


Prin urmare astept opinii , va multumesc anticipat si va doresc un weekend placut .