Buna ziua !
Doresc sa prezint urmatorul caz. As dori un raspuns cat mai clar :D
O prietena [40 ani] are o fata care a implinit deja 18 ani. Fata doreste sa isi cunoasca tatal. Mentionez ca in ultimii 5-6 ani mama a incercat sa gaseasca o solutie pe cale amiabila cu "presupusul" tata.
Fata traieste de cativa ani in strainatate, dar s-a nascut in Romania.
Cine [mama sau fata] si ce trebuie sa faca pentru stabilirea paternitatii ?
Dificil...si nesigur.
Sotul o sa mearga sustina ca e atasata mai mult de el si ca nu am timp suficient pentru fetita. De iubit o iubim la fel !
Nu stiu ce atuuri pot sa am sa inclin balanta decisiv. Cu toate ca ... judecatorul poate vede altcumva situatia....
fetita urmeaza cursurile scolare in spania.
dar de ea se ocupa o romanca pe care o platesc si alte doua persoane la care mai doarme sau o scot si o duc la scoala.
Poate sa imi impute ca nu ma ocup eu de fetita ? Adica sa zica ''minora este crescuta si educata de terte persoane si nu de mama sau tata'' ?
Buna ziua.
Ma numesc Corina locuiesc in Spania si sunt medic psihiatru.
Sunt casatorita de aproape 14 ani si avem impreuna cu sotul o fetita de aproape 10 ani.
Am hotarat sa divortez. Sotul este deja in Romania fiindca nu a mai putut sa ramana stiind ca am o relatie cu un coleg de munca.
Fiica noastra a fost crescuta si educata aproape in exclusivitate de sotul meu. El nu a prea lucrat in Spania.
Sunt foarte atasati unul de altul.
La procesul de divort daca ii se cere opinia minorei...cred ca o sa avrea sa ramana cu tatal ei.
Eu vreau sa ramana cu mine chiar daca nu am suficient timp sa ma ocup de ea.
Mentionez ca niciunul nu avem vicii, nu suntem agresivi, etc.
AM scris purul adevar ca sa gasesc raspunsuri. Nu pot sa ascund relatia mea sau atasamentul minorei.
Sotul s-a intors in orasul natal. Unul mare din Romania.
Ce atuuri trebuie sa aiba el sau eu ca sa fie inclinata balanta decisiv in afara de opinia minorei ?