avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate Viorel72

Activitate Viorel72

Peste tot unde se emit vignete, acestea sunt pe zile calendaristice, deci aici nu e nimic nefiresc... Si în România, Austria, Cehia, etc este la fel... Vigneta nu este pe 24 ore ci pe zi calendaristica!!

sprite1976 a scris:

Buna ziua,
Am patit si eu, am primit recent amenda prin UAI, dupa 2 ani, pentru vigneta cumparata dupa expirarea termenului de 60 minute de la intrare in tara, Lasand la o parte mizeria cu aceasta ora limita si faptul ca nu am fost anuntat direct de catre instituita emitenta a amenzii, probabil o sa platesc, asumandu-mi greseala (neinformare). Dar cu ocazia asta, Ungaria m-a pierdut definitiv ca si turist, din cauza practicilor pe care eu le consider mizerabile.
Intrebarea mea este, daca am cumparat vigneta de 10 zile, totusi nu ar trebui sa fie valabila 10 zile x 24 ore ? In confirmare scrie ca e valabila din 23.06.22 ora 13:00 pana in 02.07.22 ora 00:00.
Multumesc.

Am creat pe fb un grup AMENDA VIGNETA UNGARIA cu intenția de a aduna cât mai multe amenzi primite și apoi sa merg la un post TV național, la un reporter de investigații... Am fost la o televiziune locala, Banat TV, dar e nevoie de cât mai mulți ptr ca tot ce se întâmplă e o mizerie cu concursul autorităților maghiare
Firma de recuperari creante UAI SRL este cel putin ciudata ptr mine...are un nr de tel de Elvetia, o adresa de sediu din Germania pe antet iar pe plic o adresa din Oradea/-Romania...cont de banca in Romania si CUI de Germania ?? Ce fel de tertipuri sunt astea si cat sunt de legale?
Am primit azi o SOMATIE DE PLATA SUPRATAXA MAJORATA deoarece se pare ca in urma cu 11 luni as fi circulat in Ungaria fara vigneta ....posibil, intrucat este si o poza atasata cu masina mea....Eu cumpar mereu vignete pe unde circul, nu imi explic cum de nu am achizitionat atunci dar nici nu mai conteaza... Problema este ca eu nu am primit pana acum nici o instiintare sau vreo "amenda" din partea autoritatilor ungare cum am mai primit cand am luat vreun radar in Germania sau Austria. Deci nu am avut posibilitatea sa achit amenda in termen rezonabil. Aceasta Somatie am gasito in posta, nu am semnat nicaieri ptr ea... Nu e normal sa vina cu confiemare de primire? Cum se poate face dovada ca eu am intrat in posesia ei, cu atat mai mult cu cat in Somatie scrie ca as mai fi primit una prin luna Noiembrie a anului trecut, lucru care nu s-a intamplat??