avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate elen2010

Activitate elen2010

Buna ziua,
Pot intra in concediu maternal la un job in 15 iulie si la celalalt in 15 august? Pentru ca apare acel "in continuare" cand de fapt la jobul 2 va fi primul certificat adus si-ar trebui sa fie "initial"?
Multumesc frumos,
Răspuns la discuția OUG 114/2018
3500 lei net
Discuție OUG 114/2018
Buna ziua,
Tatăl meu lucrează în construcții, la același angajator de 2 ani.Că urmare a OUG 114/2018 salariul a fost marit, timp de 2 luni. După care, angajatorul a solicitat semnarea unor acte adiționale prin care erau de acord cu scăderea salariului brut astfel încât cu tot cu OUG 114 să ajungă la salariul convenit inițial. Tatal meu nu prea vrea să semneze, motiv pentru care angajatorul amenință că-l da afara. Tata mai are câteva luni până la pensie așa că nu suferă prea rău dacă îl dau afara. Cum îl sfătuiți să procedeze?
Mulțumesc mult!
Buna ziua,
Când am demisionat din cadrul MAPN dupa doar 5 ani de la terminarea facultății mi-au făcut o nota de plata care însemna cheltuielile cu școlarizarea masă și cazarea mea.
Suma a ajuns la aproape 10 mii euro și a acumulat dobânzi până am platit toți banii de 4000 lei. Până în urmă cu 5 ani mai plateam cate 100 lei/ an că așa mă învățase o doamna de la fisc dar de 5 ani,de când mi-am schimbat și domiciliul n-am mai platit nimic.
Acum mi-au instituit proprire pe contul personal gol.
Întrebarea mea este plătesc cei 3370 lei sau as putea sa le amintesc că s-au prescris? Menționez suma provine strict din dobânzi.
Mulțumesc frumos pentru orice ajutor.

buna ziua,
ca si medic rezident pe post am semnat un act aditional prin care ma angajez sa lucrez o perioada de 3 ani la un anume spital. Intru in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani, inseamna ca trebuie sa mai lucrez doar un an la ei?
Multumesc frumos,