Doresc sa știu, în condițiile în care, la depunerea actelor pt acordarea indemnizației de creștere a copilului, sotul a ales sa stea in luna lui acasă, cu cât timp înainte de a face copilul 2 ani, trebuie sa ma întorc eu la muncă? 60 sau 90 de zile? Contează dacă renunță sa mai stea acasă în luna lui? Mulțumesc!
Buna ziua!
M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba de un bloc de 100 de apartamente din care peste 75% s-au debransat si si-au montat centrale pe gaz. Din cei ramasi inca bransati, foarte multi au datorii la intretinere. Se doreste rezilierea contractului cu firma care asigura caldura si apa calda pt a nu mai creste in continuare datoriile si pt a nu se pune poprire pe conturile asociatiei sau pur si simplu inchiderea robinetilor de apa calda si caldura. Bineinteles ca din cei ramasi bransati mai sunt si buni platitori si aceia vor suferi.
Intrebarea mea este, exista o baza legala prin care se pot inchide robinetele sau prin care se poate rezilia contractul? Stiu ca asociatia are contract cu firma de termoficare si nu locatarii (individual). Ideea e ca prin datoriile acumulate de rau platnici sufera tot blocul. Cei cu datorii mari au procese pe rol cu asociatia, dar sunt de durata, timp in care datoriile tot cresc.
Va multumesc si astept un raspuns!