avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate Alinalis

Activitate Alinalis

Răspuns la discuția proiect de gaz
Adriantot a scris:

O solutie at fi cautarea firmei ce a instalat centrala si poate aceasta sa aiba un exemplar al dosarului cu toate documentele.
Este posibil ca furnizorul de gaz sa nu detina acest proiect, ci doar o adresa din partea firmei carea a facut proiectul.
Asa ca tot la executant trebuie sa cautati.

Multumesc pentru raspuns si lamuriri.
Răspuns la discuția proiect de gaz
Nu am intrebat la Asociatie, dar nici nu e bloc nou (e din '76). Chiar nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie, pentru ca nu mi se pare legal punctul de vedere al celor de la EON si nici nu vreau sa cheltui eu, doar pentru ca institutia responsabila a pierdut documentul.
Va rog sa-mi spuneti ce solutii am in acest caz?

Multumesc
Discuție proiect de gaz
Buna ziua,
De curand am cumparat un apt. iar la momentul respectiv proprietarul mi-a zis ca nu are proiectul de gaz, dar ca pot cere o copie de la EON. Am cerut la EON, insa mi s-a spus ca nu au documentul in arhiva lor (inclusiv pe niciun nume dintre vechii proprietari) si mi-au recomandat sa-mi fac alt proiect de gaz.
Nelamuririle mele, pe care le-am adresat si lor dar nu mi-au raspuns concret, sunt:
1. din cate stiu, in baza proiectului de gaz se acorda si autorizatia de functionare a centralei termice si deci a furnizarii de gaz.Prin urmare EON a furnizat si incasat gaz ilegal (inca inainte de 2006 in locatia respectiva) asa este?

2. daca acest document nu exista in arhiva EON, pentru ca din diverse motive l-au pierdut, nu au obligatia acum sa suporte ei cheltuiala unui nou proiect?

3.exista posibilitatea sa ma insel eu si sa nu fie obligatoriu acest proiect sau sunt alte reglementari de care nu am cunostinta?

Precizez ca desi am sunat si am trimis cateva mailuri la EON, acestia nu mi-au raspuns concret in niciuna din situatii.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!

Discuție acte ANL
Buna ziua,

Vreau sa-mi intocmesc dosarul pentru obtinerea unei locuinte ANL si am o nelamurire in privinta actelor necesare.

"4. copie dupa contractul de inchiriere valabil, incheiat prin DFPL sau notariat (pentru cei care locuiesc cu chirie), adeverinta de la administratia caminului(pentru cei care locuiesc in camine) cu domiciliul in actele de identitate la adresa locuintei inchiriate;contractul de inchiriere sau adeverinta de la camin care va preciza suprafata locuibila inchiriata si daca dependintele sunt in folosinta comuna sau exclusiva, sau vor fi insotite de schita locuintei detinute cu chirie;
5. copii dupa actul de proprietate sau de inchiriere si schita locuintei in care sunt tolerati in spatiu (care va fi confruntata cu originalul) - daca solicitantii sunt tolerati intr-un spatiu locativ; copii dupa actele de identitate: C.I., certificate nastere ale celor care locuiesc in acelasi spatiu - precizare: titularul de cerere trebuie sa aiba pe C.I. domiciliul sau viza de resedinta valabila la adresa locuintei in care sunt tolerati;"

In cazul meu, locuiesc in chirie insa fara contract de inchiriere si implicit fara viza de resedinta.
In ce priveste actele prevazute in cele doua puncte de mai sus, este obligatoriu ca ele sa fie indeplinite simultan sau e nevoie sa indeplinesc cerintele unui singur punct (fie prin ctr. de inchiriere si adresa in CI, fie prin a fi tolerata in spatiul unui proprietar si a avea viza de resedinta la aceasta adresa)?

Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine diferenta dintre cele doua puncte, respectiv:
punctul 4 - ctr. de inchiriere si adresa in CI;
punctul 5 - tolerata in spatiul unui proprietar cu viza de resedinta la aceasta adresa.

De asemenea, prin ce documente i se atesta unui cetatean titlul de tolerat?

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs!